“Benim her Türküm; Aşk demek, Sevda demek, Umut demektir”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Benim her Türküm; Aşk demek, Sevda demek, Umut demektir”Gaziantepli yerel sanatçı Seydi Vakkas, Gaziantepli sanatçı ve müzisyenlerin tek çatı altında toplanmasını sağlayan GANSAD tarafından yılın sanatçısı ödülünü aldı.
Geçen yıl kurulan ve Gaziantepli sanatçı ve müzisyenlerin tek çatı altında toplanmasını sağlayan GANSAD’ın 1. yaşını kutlama etkinlikleri kapsamında yılın sanatçısı seçilen Seydi Vakkas ödülünü Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan’dan aldı. GANSAD tarafından yılın sanatçısı seçilen Seydi Vakkas kendisine bu ödülü layık gören GANSAD Dernek üyelerine ve katılımcılara teşekkür ederek,  “Yıllardır sanat camiasının içindeyim, ekmeğimizi müziğimiz ve sesimizle kazanıyoruz. Başkanımızın da belirttiği gibi biz sanatçılar park köşelerinde iş görüşmesi yapıyorduk şimdi ise bir derneğimiz  ve dostlarımızla sıcak  çay içecek bir yuvamız var” dedi.
TÜRKÜLERİM SEVENLERİM İLE BENİM ARAMDA KÖPRÜ OLDU
Seydi Vakkas olarak yaklaşık 1996 yılından itibaren müzik piyasasının içindeyim. Yerel sanatçılar olarak çok sıkıntılar ve zorluklar çekiyoruz, ancak sevenlerimizin ilgisi bizi ayakta tutuyor. İşimi severek ve ciddiye alarak yapıyorum. Bugüne kadar sevenlerimle Türkülerim aracılığı ile çok şey paylaştım. Onların ilgisi ve vermiş olduğu destek ile çok büyük mesafeler katettim. Söylediğim türkülerim sevenlerim ile benim aramda her zaman köprü oldu. Kimi zaman hüzünlendik, efkarlandık, kimi zaman oynadık, eğlendik çok şey paylaştık. Bugün Seydi Vakkas buralarda ise sevenlerimin desteği sayesindedir. Benim her Türküm bir insan demektir, aşk demektir, umut demektir
“Benim her Türküm; Aşk demek, Sevda demek, Umut demektir”SANAT VE SANATÇILAR DAHA FAZLA DESTEKLENMELİ
Genel olarak bakıldığında sadece bölgesel olarak değil, Türkiye’de sanatçıya verilen değer çok düşük seviyelerde. Sanatçı sanatını icra etmek yerine sürekli kafasında ekonomik zorluklarla boğuşan kitle haline gelmiş durumda. Sanatçı duygusal insandır, kafasında sürekli güzellik, aşk, mutluluk vardır, sanatçı bunları düşünür ve eserlerini yorumlar. Türkiye’de eğer sanata ve sanatçıya hak ettiği değer verilirse sanatçı rahat nefes alır ve sanat daha da gelişmeye başlar.
SEYDİ VAKKAS GÜCÜNÜ SEVENLERİNDEN ALIR
Kadere ve kısmete inanan birisiyim. Bu piyasada yiyecek ekmeğimiz varsa önümüzde kimse duramaz. Benim için önemli olan bir sanatçı olarak sevenlerimin karşısında her zaman onurlu bir Seydi Vakkas olarak durabilmek ve daima doğru bildiğimiz yoldan devam etmektir. Yıllardır Seydi Vakkas olarak hiç doğrudan şaşmadım, sevenlerimizde sağolsunlar bunun karşılığını bize kat kat verdiler. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada tüm eserlerim ve bundan sonra yapacağım çalışmalarım ile sevenlerimin karşısında yıkılmadan, dimdik durmaya devam edeceğim.

Özgeçmiş:
Aslen Adıyamanlı olan Seydi Vakkas Orta ve lise öğrenimini Gaziantep’te tamamlayarak 1996 yılında müzik hayatına başladı. Sanatçı ilk albümü olan “Adıyamanlım” albümü ile sesini duyururken Seydi Vakkas ve Saz ekibi adı altında tüm düğün, nişan, kına ve müzikli eğlencelere kurduğu ekibi ile başarılı çalışmalara imza attı. Sanatçı 2004 yılında “Ellerin Oldu” albümüyle başarısını devam ettirirek süreç içerisinde açılış, konser, radyo televizyon programlarında yerini aldı. 2006 yılında çıkardığı “Yıkar Giderim” albümü ile yıldızı parlayan Seydi Vakkas halen Gaziantep’te profesyonel saz ekibiyle tüm müzikli eğlencelerin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Sanatçı aynı zamanda Gaziantep Olay TV’de “Seydi Vakkas Show” adlı müzik ve eğlence programını hazırlayıp, sunarak sevenlerinin gönlünde taht  kurmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Benim her Türküm; Aşk demek, Sevda demek, Umut demektir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin