“YEMEKTE DENGE” PİLOT OKULLARDA UYGULANACAK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“YEMEKTE DENGE” PİLOT OKULLARDA UYGULANACAKTemel eğitim çağındaki 8-11 yaş grubundaki çocukların beslenmesini kapsayan, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı ( GAV) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliği ile gerçekleştirilen “YEMEKTE DENGE” The Anatolian Otel’de düzenlenen seminer ile eğitimcilere anlatıldı.

The Anatolia Otelde düzenlenen “Yemekte Denge” konulu seminere çeşitli okullardan öğretmenlerin, idarecilerin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ergün katıldı.

Prof. Dr. Mustafa Üçüncü GAV hakkında genel bilgilendirme yaparken Prof Dr. Tanju Besler’ de beslenme bilimine ait güncel bilgileri öğretmenlerle paylaştı.

İl Milli Eğitim Müdür Yrd. Ali Rıza Ergün yaptığı konuşmada,  Sağlık Bakanlığı’nın 2000, 2006 yıllarını kapsayan son çalışmalarda kanser vakalarının önümüzdeki 20 yıl içinde 500 bine çıkacağının altını çizerek “Beslenme bireylerin ve toplumların yaşamlarını etkileyen çok önemli bir temel gereksinimdir. Sağlıklı toplumların oluşması için yeterli ve dengeli beslenme tartışılmaz bir ön koşuldur. Bu anlamda Gaziantep İlinin bu proje için pilot uygulama seçilmesi bizi memnun etmiştir. Projenin pilot uygulamada değil genelde uygulanması arzumuzdur. Geleceğimizin teminatı gözbebeğimiz çocuklarımızın fizyolojik ve psikolojik açıdan kaliteli ve uzun bir yaşam sürdürebilmeleri için yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığını geliştirmelerine siz değerli arkadaşlarımla beraber katkı sağlamış olacağız. Yetersiz ve dengesiz beslenme birçok hastalığa davetiye çıkartmaktadır. Dengesiz beslenmeye bağlı kanser ve diğer hastalıkların önüne geçmek için çalışmalı ve gelecek nesle sağlıklı bireyler kazandırmalıyız” dedi.

“YEMEKTE DENGE” PİLOT OKULLARDA UYGULANACAK

“YEMEKTE DENGE” PİLOT OKULLARDA UYGULANACAKYemekte Denge 8–11 yaş grubundaki çocukların fizyolojik ve psikolojik açıdan kaliteli ve uzun bir yaşam sürmeleri için yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerini hedefleyen bir proje olduğu için her okuldan seçilen sorumlu öğretmenler proje uygulayıcısı olarak eğitilecek ve pilot okullarda uygulamaya geçilecek. Proje süresince çocukların sağlıklı beslenmeyi öğrenebilmeleri için ebeveynlerin ve öğretmenlerin takip edebilecekleri tüm materyallerin, oyunların ve duyuruların yer aldığı www.yemektedenge.org ve www.yemektedenge.com sitelerinde faydalanabilecekler.

Gaziantep ilinde seçilen pilot okullar; Şehitkamil Yığınlı İ.Ö.O, Oğuzeli Dokuzyol İ.Ö.O, Şehitkamil İbrahimli İ.Ö.O, Şehitkamil Karadere İ.Ö.O, Şehitkamil Namık Kemal İ.Ö.O, Oğuzeli Fatih Sultan Mehmet İ.Ö.O, Şahinbey Can Alevli İ.Ö.O, Şehitkamil Ömer Güzel İ.Ö.O, Oguzeli Yakacık İ.Ö.O, Oğuzeli Arslanlı İ.Ö.O

Katılımın az olduğu seminerde “YEMEKTE DENGE” okullarda var olan kantin sistemi ile nasıl gerçekleşeceği merak konusu olurken bazı eğitimciler, sağlığa zararlı cips, boyalı meyve suları, şeker, ve diğer gıdalar okullarda halen öğrencilere satılıyor. Dengeli ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için öncelikle okullarda var olan kantincilik sisteminin değişmesi ve çocukların gün içinde düzenli beslenmeleri sağlanmalıdır. Kantinlerde meyve ve buna benzer doğal ve sağlıklı ürünlerin satışı zorunlu hale getirilmeli zararlı gıdalarını satışının yasaklanması gerekmektedir diyerek düşüncelerini açıkladı. NARKOZHABER GAZETESİ

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“YEMEKTE DENGE” PİLOT OKULLARDA UYGULANACAK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin