15 milyon kişi sigara içiyor, sıkıntısını 80 milyon çekiyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HER YIL ÖLENLERİN SAYISI 100 BİNİ GEÇTİ

Yapılan araştırmalara göre dünyada yılda 6 milyon, Türkiye’de ise yaklaşık 100 bin kişi tütün ve sigara kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybederken, sigara kullanımında dünyada 11. sırada olduğumuz ortaya çıktı. Her yıl meydana gelen sigaraya bağlı ölümlerin 17 binini pasif içiciler yani sigara içmeyen ancak sigara dumanına maruz kalan hastaların oluşturduğu belirlendi. Ayrıca ülkemizdeki sigaraya bağlı 100 bin ölümün 25 bininin ise kadın olduğu tespit edildi.

Sigara içenlerin oranı yükselişe geçti … 

2008 yılında kapalı mekânlarda sigara yasağının getirilmesiyle dumansız hava sahasına yönelik adımlar atılması sonucu sigara içenlerin oranı yüzde 26’ya gerilerken, 2012 yılından beri yükselişe geçen sigara içme oranının yüzde 31’e çıktığı belirlendi. Bu yükselişin önüne geçmek ve sigara kullanmayanların sağlığını korumak amacıyla Yeşilay tarafından  telefonlara indirilerek yasak bölgelerde sigara içenlerin ihbar edilebileceği ‘Yeşil Dedektör’ adlı uygulamanın Türkiye genelinde hizmete gireceği açıklandı.

15 milyon kişi sigara içiyor, sıkıntısını 80 milyon çekiyor

Sigara hakkında 70 binden fazla haber çıktı … 

Sigara ve zararları ile ilgili medyada da oldukça fazla haber çıktığı tespit edildi. Medya Takip Ajansı Interpress’in üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemesine göre, sigara ve tütün mamulleri hakkında yazılı basında son bir yılda toplam 70 bin 227 haber yayınlandığı belirlendi. Her yıl tütün ürünleri ve sigaranın zararları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinliklerle gündeme gelen “Dünya Sigarayı Bırakma Günü” hakkında ise yazılı basına toplam 755 haberin yansıdığı tespit edildi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
15 milyon kişi sigara içiyor, sıkıntısını 80 milyon çekiyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin