6 Ülke, 54 İlden 64 Bin kişi Gaziantep aşkıyla koştu

featured
DCIM100MEDIADJI_0003.JPG
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Gazi Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’na katılan on binler, Gaziantep aşkıyla koştu.

14 Şehit Anıtı’ndan getirilen Türk bayrağı Gaziantep Valisi Davut Gül veBüyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teslim edildi.Büyükşehir Belediyesi önünden başlayan Gazi Yarı Maratonu’nda; 40 milli atletin katıldığı 6 ülkeden ve 54 ilden 1400 atlet ter döktü. Halk Koşusunda ise, 64 bin kişi yarıştı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğinde; Antep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yılı kutlamaları kapsamında Antep savunmasında kahramanca can veren 6 bin 317 şehidin ve sayısız gazinin anısına Gazi Yarı Maratonu ve Halk Koşusu düzenlendi.

Gazi Yarı Maratonu parkuru, Gaziantep’in tarihi sokaklarındanGaziantep kalesi, Kültür Yolu, Tarihi Kır Kahvesi, Masal ParkıGaziantep’e özgü yemeni, sedef kakmacılığı ve bakır ürünlerinin satıldığı dükkânların bulunduğu tarih kokan sokaklardan geçti.

Pazar sabahı eşofmanlarını giyerek, yarışma alanına gelenGaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve protokol üyeleri, 5’inci Gazi Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’nu başlattı. Gaziantepliler, tam 97 yıl önce hem yokluğa hem de düşmana karşı vatanının, namusunun ve bağımsızlığının mücadelesini veren atalarını unutmadı, Antep savunmasını yeniden hatırladı, hatırlattı, milli mücadele tacını bir kez daha baş tacı yaptı.

6 Ülke, 54 İlden 64 Bin kişi Gaziantep aşkıyla koştu

ŞAHİN: TARİHİMİZLE ÖVÜNÜYORUZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “97 yıl önce atalarımız; istiklal için, istikbal için, kurtuluş için, diriliş için düşmana karşı büyük bir direnç gösterdiler, ikinci bir Çanakkale, ikinci bir Kurtuluş savaşı yaşandı. Bugün torunları olarak bizler bu tarihle övünüyoruz, bu geçmişle övünüyoruz. Oradan aldığımız güçle bugün Gaziantep aşkıyla koşuyoruz. Gençlerimiz için koşuyoruz, çocuklarımız için koşuyoruz, yarınlarımız için koşuyoruz, dostluk için koşuyoruz, sevgi için koşuyoruz, kardeşlik için koşuyoruz, gazi şehrin aşkıyla koşuyoruz, geleceğimiz için koşuyoruz, kalkınma için koşuyoruz, daha güzel bir Gazi şehirde yaşamak için koşuyoruz, daha güzel bir Türkiye’de yaşamak için koşuyoruz. Daha güzel bir dünya için koşuyoruz, sevgi dolu bir dünya için koşuyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz, sizler bizim gözümüzün nurusunuz. Sizler bizim yarınlarımızsınız. Allah’ın izniyle, geçmişten aldığımız ışıkla bugünün şahidiyiz. Sizin torunlarınız, bizim torunlarımız bu ışıkla bu kutup yıldızıyla bu güçlü geçmişle güçlü geleceğe doğru gidiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘muhtaç olduğumuz kuvvet damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur’” dedi.

GÜL: GAZİ YARI MARATONU HER YIL KATLANIYOR

Gaziantep Valisi Davut Gül ise, Antep savunmasına her yıl yeniden can veren 7’den 77’ye tüm Gazianteplilere teşekkür ederek, “Gazi Yarı Maratonu, çok kısa süre olmasına rağmen her sene üzerine katlayarak devam ediyor. Gelecek sene 100 binin üzerinde katılımla Türkiye’deki sayılı yarışmalardan biri olur” diye konuştu.

Gazi Yarı Maratonu’nda; kadınlarda ve erkeklerde birinciye 6 bin lira, ikinciye 4 bin lira, üçüncüye 2 bin lira para ödülü verildi, Gazi Halk Koşusu’nda ise ilk 10’a girenler, bisikletle ödüllendirildi.

6 Ülke, 54 İlden 64 Bin kişi Gaziantep aşkıyla koştu

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
6 Ülke, 54 İlden 64 Bin kişi Gaziantep aşkıyla koştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin