729 Engelli Kontenjanı açığı var

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep 2018 yılı 4’üncü İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Gaziantep Vali Yardımcısı Halil Uyumaz başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sıraç Ekin, Gaziantep’in işgücüne ilişkin yaptığı konuşmada; 2018 Yılı Eylül ayı istihdam verileri, İŞKUR’un 2018 hedefleri, Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü,  İŞ’te Anne Projesi, İş’e İlk Adım projesi, Pasif İşgücü Faaliyetleri ve 2018 yılı MEK, GEPTYP Programı planlaması konularına ilişkin sunum gerçekleştirdi.

ENGELLİ KONTENJANI AÇIĞI BULUNUYOR

Gaziantep Vali Yardımcısı Halil Uyumaz; Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından, 2018 yılı Eylül ayı sonu itibarıyla bir önceki yılın aynı dönemine göre işverenlerden alınan açık işlerde % 6, işe yerleştirmede %18 oranında artış sağlandığını belirtti. TYP Kapsamında Kamu Kurumlarına 6.060 kişinin yerleştirildiğini söyleyen Uyumaz; “2018 Eylül sonu itibarıyla Kamuda 15 Kurumda 143 kişi, özelde 234 işyerinde 586 kişi, toplamda 729 kişilik engelli kontenjanı açığı bulunuyor. Ancak bu kadar engelli açığı varken çalışacak engelli bulmakta zorlanmaktadır.  2018 yılı sonu itibarıyla Özel sektörde çalışması gereken engelli sayısı 3.694, özel sektörde çalışan engelli sayısı 3.372 ‘tür. Özel sektördeki doluluk oranının %91’tir.  Aktif İşgücü Hizmetleri kapsamında toplam 1.168 program/kurs programı düzenlendi. 4.827 kadın ve 8.383 erkek kursiyer toplamda 13.210 katılımcı faydalandı. İşsizlik ödeneğine başvuran 12.141 kişinin başvurusunun kabul edildi ve ödenek bağlandı” dedi.

 

İŞ’TE ANNE PROJESİ

İŞKUR’un 81 İl Müdürlüğü’nde hayata geçirilecek olan İş’te Anne Projesi kadınların desteklenmesi istihdamın arttırılması ve işsizliğin önlenmesi amaçlanıyor. Gaziantep’te en az yüzde elli istihdam garantili olan İş’te Anne projesinden 140 kadın faydalanacak. Projeden faydalanacak kadınların kurs ve programlara katılmadan önce iş ve meslek danışmanlığı hizmetinden faydalanması gerekiyor. Projeden 0 -15 yaş arasında çocuğu olan kadınlar faydalanacak. Bu projeye katılan kadınlara  günlük 70 TL cep harçlığı verilecek olup,  400 TL’de Çocuk Bakım Desteğinden faydalanabilecek.

729 Engelli Kontenjanı açığı var

İŞE İLK ADIM PROJESİ

İşbaşı Eğitim Programın temel amacı; mesleki deneyimi veya tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırılarak bu kişilerin istihdam edilebilirliliğini arttırmak. Nitelikli İşgücü talebinde bulunan işverenlerinde aradığı özelliklere sahip elemanları istihdam edebilmelerini temin etmek amaçlanmıştır. Proje, Fakülte ve Yüksekokullardan mezun olan 18-29 yaş arası gençleri kapsıyor. Zorunlu istihdam sürecinde ödenecek ücretim net asgari ücretin%50’sine karşılık gelen tutarı İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacak. İşveren bu gençleri on iki ay süreyle istihdam etmeye devam edeceğine dair taahhüt verilmesi ve İl Müdürlüğü ile yeni bir sözleşme imzalanması durumunda, bu kişilerin on iki ay süresince net asgari ücretin %25’i İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmaya devam edecek.

Toplantıda İl Tarım Müdürü Mehmet Karayılan ve Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sunum yaparak toplantıya katılanları bilgilendirdi.

Toplantının sonunda İl İstihdam Kurulu üyeleri  mesleki eğitim, işgücü ve istihdam konularında görüş ve önerilerini belirtti. Genel değerlendirmenin ardından İİMEK kararları onaylandı.

729 Engelli Kontenjanı açığı var

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
729 Engelli Kontenjanı açığı var

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin