Ala, “26 Belediye başkanı görevden uzaklaştırılmıştır”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Efkan Ala, incelemelerde bulunduğu Erzurum’un Tortum ilçesinde yaptığı açıklamada,  soruşturmaların ardından 26 Belediye Başkanının görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Erzurum’da düzenlenen güvenlik toplantısına başkanlık eden İçişleri Bakanı Efkan Ala, ziyareti sırasında terör eylemleriyle ilgili bağlantıları bulunduğu iddia edilen belediye başkanlarının görevden alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Efkan Ala,” Hizmet yerine, çukur kazanları, bomba gönderenleri de asla affetmesinler” dedi.

“BELEDİYENİN KAMYONU KULLANILMIŞ BU OLACAK İŞ DEĞİL”

Bakan Ala, “Bu konuda soruşturma açtığımız belediye başkanlarını meclis üyelerini görevinden uzaklaştırıyoruz. Dün yapılan da Mazı Dağı’ndaki patlamada değerlendirmelere göre ciddi problemler vardır. Orada belediyenin bir kamyonu kullanılmış. Bu olacak iş değildir. Buna fırsat veren kim olursa olsun gereği yapılır. Gereği yapılmıştır. İçişleri Bakanlığından. Bizim tarafımızdan görevinden uzaklaştırılmıştır. Bu top yekun bir mücadeledir. Terörle mücadele küresel bir sorun haline gelmiştir. Uluslararası işbirliği yapılması gereken bir boyuta gelmiştir. Türkiye sınırları içerisinde milletin verdiği yetkiyi kimse milletin aleyhine kullanamaz. Kullanırsa da gereği yapılır. Devletin ve milletin imkânlarını, araçlarını terör örgütüne bombalı saldırıda bulunsun diye, bir şekilde buna imkan sağlar ve tahsis ederse gereği derhal yerine getirilir. Bu konuda soruşturma açtığımız belediye başkanlarını, bu konuya ilişkin yine soruşturma açılmış meclis üyelerini görevden uzaklaştırıyoruz. 26 Belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı. Seçilmiş olmak milletin arzu ve isteklerini de beraberinde getirir. Sorumsuz davranmayı gerektiremez. O bakımdan hele hele millete karşı bu terör saldırılarına karşı dik duracak orada seçilenler olmalıdır. Bahane uyduruyorlar. Kurnazlık yapıyorlar. Soruşturmalarda bunlar ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Mazıdağı Belediye Başkanı Necla Yıldırım ile belediye meclis üyesi Ali Özkan’ın, Cevizlik Jandarma Karakolu’na bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısı sonrası görevlerinden alınmalarına ilişkin açıklamasının ardından Efkan Ala şunları söyledi:

” Teröristler çeşitli yollarla bahane uyduruyorlar, kurnazlıklar yapıyorlar ama devlet soruşturma açtığında bunların hepsi ortaya çıkıyor. O bakımdan milletimize ve hele orada yaşayan vatandaşlarımıza söyleyeceğim şey şudur: Ciddi şekilde kendi oylarının hesabını da sorsunlar. Oy verdiler, hizmet istesinler. Kendilerine hizmet yerine, çukur kazanları, bomba gönderenleri de asla affetmesinler. Bu siyasetin kabul edebileceği bir durum değil. Siyaset varsa şiddet yoktur, terör yoktur. Teröre destek olunca biz de gereğini yaparız, yapıyoruz ve görevden uzaklaştırıyoruz. Bundan sonra da tavrımızda hiçbir değişiklik olmayacak, daha da ciddi bir şekilde meselenin üzerine gideceğiz.” Dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ala, “26 Belediye başkanı görevden uzaklaştırılmıştır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin