Bakbak, “Türkiye’nin bilim bayrağını Antartika’da dalgalandıracağız”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Gaziantep Milletvekili, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Dr. Derya Bakbak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) bütçesi üzerine AK Parti Grubu adına söz aldı.

Dr. Bakbak, TÜBİTAK’ın milli teknoloji hamlesi ile savunmadan teknolojiye bilişimden dijitalleşmeye birçok alanda yaptığı sıçramayı anlattı, “TÜBİTAK, son 16 yılda yapmış olduğu teknolojik hamlelerle dünya literatürüne adeta adını yazdırmıştır” dedi.

Bakbak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Genç ve dinamik yapısıyla özellikle savunma ve teknoloji alanında yerlileşme atılımı yapan TÜBİTAK, gururla ifade etmek isterim ki dosta güven düşmana korku yaşatacak güce ulaşmıştır.

Bakbak, "Türkiye'nin bilim bayrağını Antartika'da dalgalandıracağız"

TÜBİTAK’ın birikimi, Türkiye’nin birikimidir. TÜBİTAK’ın gücü, Türkiye’nin gücüdür.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 16 yıllık AK Parti iktidarlarında bu yaklaşımı esas alarak bilim ve teknolojiye yönelik altyapımızı geliştirmeye ve bu alanda nitelikli insan gücü yetiştirmeye özel önem verdik.

Akıl merkezimiz konumundaki TÜBİTAK ile araştırmacıların önünü açan, teşvik ve burslarla bilim insanlarını destekleyen, çocuklarımızı, gençlerimizi bilim ve teknolojiye yönlendiren, ülkemizin bilimsel anlamdaki rekabet gücünü artıran bir yol çizdik. “

Türkiye’nin kendi füze sistemini üreterek bu alanda üretim üssü olma hedefine doğru ilerlediğini vurgulayan Dr. Bakbak,

Havadan havaya, uçaktan uçağa atılma özelliğiyle en yüksek teknolojiyi içeren Türkiye’nin füze ailesi; GÖKTUĞ, BOZDAĞAN ve GÖKDOĞAN’ı TÜBİTAK SAGE’nin gurur projesi olarak niteledi.

Dr. Bakbak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Göklerini koruyamayan uluslar, yarınlarından emin olamazlar’ sözünü hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti:

“AK Parti iktidarlarına kadar ihmal edilen göklerimize son 16 yılda özellikle savunma alanında yaptığımız atılımlar ile sahip çıktık.Bu füze sistemleri sayesinde Türkiye artık kendi göbeğini kendisi kesecek. TSK tarafından Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarında başarıyla kullanılan Hassas Güdüm Kiti-2 ile Kanatlı Güdüm Kitleri, Nüfuz Edici Bomba, Hassas Güdümlü Akıllı Seyir Füzesi SOM-J ve Lazer Güdümlü Minyatür İHA Füzesi Bozok Türkiye’nin bu alanda yaptığı sıçramanın en somut örnekleridir. “ dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bakbak, “Türkiye’nin bilim bayrağını Antartika’da dalgalandıracağız”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin