Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi mutfak sanatları merkezini açtı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mutfak Sanatları Merkezi’nin açılışını yaptı.

Semiha Yıldırım ve beraberindekilere Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan merkezi gezdiren Şahin, merkez hakkında da bilgi verdi.

Yemeklerin de ikram edildiği programın sonunda kurdele kesilerek Mutfak Sanatları Merkezi’nin açılışı yapıldı.

MUTFAK SANATLARI MERKEZİ

Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi mutfak sanatları merkezini açtı

Mutfak Sanatları Merkezi ile Gaziantep mutfağını özüne bağlı bir şekilde yaşatılarak, genç nesillere kendi öz mutfağını öğretmek ve gelecek nesillere taşımaya yardımcı olması amaçlanıyor.

Burada yapılacak çalışmaların hepsi Gaziantep mutfağını sürdürülebilir ve her zaman dinamik tutmaya yardımcı olacak çalışmalar olacaktır. Gaziantep mutfağı bilindiği üzere dünyada gastronomi şehri olarak anılan ve buna laik görülüp UNESCO’nun gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağına dahil edilmiş Türkiye’nin tek ve dünya da 18 şehrinden bitanesidir.

Öyle bir mutfak kültürüne ve zenginliğine sahip ki Antep mutfağı bunu yerinde yaşamak ve yerinde uygulamak gerekiyor.

En iyi Gaziantep yemeği lokal ürünleriyle yapılmalıdır. Gelenekten geleceğe aktarılacak bu mirasın sürdürülebilirliğinde ve özüne bağlı kalınmasında yapılacak çalışmalarda bu mutfak sanatları merkezimizin çalışmaları uzun soluklu olacaktır. Burada genç nesiller yetiştirilecek ve gelenekten geleceğe taşınılmasına yardımcı olunacaktır.

Yerli ve yabancı misafirlerimize tadımlar yaptırarak Antep mutfağının zenginliği ve çeşitliliğinin örneklerini burada bulma, tatma ve uygulama şansı sunulacak.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi mutfak sanatları merkezini açtı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin