Başkan Fadıloğlu’ndan Vatandaşlara İmar Barışı Uyarısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 BAŞKAN FADILOĞLU, MAHALLE SAKİNLERİNİ BİLGİLENDİRDİ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Göllüce ile Güzelyurt Mahallesi’ni ziyaret etti ve vatandaşlara imar barışı hakkında bilgiler verdi. Vatandaşların en kısa sürede imar barışından faydalanması gerektiği uyarısını yapan Başkan Fadıloğlu, imar barışı konusunda sorulan tüm soruları da yanıtladı.

Düzenli aralıklarla ilçenin farklı noktalarındaki mahalle sakinleriyle bir araya gelen ve hem yürütülen çalışmalar hem de güncel konularda halkı bilinçlendiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, son olarak Göllüce ve Güzelyurt Mahallesi sakinleriyle buluştu. Tapusuz yaklaşık 13 milyon konutu ilgilendiren imar barışıyla ilgili düzenleme geçtiğimiz günlerde Meclis’ten geçerek yasalaşmıştı. 8 Haziran 2018 günü başlayan başvurular 31 Ekim 2018’de sona erecek. AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz ile yaptığı mahalle ziyaretinde vatandaşları imar barışı konusunda bilgilendiren Başkan Rıdvan Fadıloğlu; müracaat, yapı kayıt belgesi ve imar barışı konusundaki tüm detayları uzun uzun anlattı.

BAŞKAN FADILOĞLU, İMAR BARIŞININ DETAYLARINI ANLATTI

Başkan Fadıloğlu'ndan Vatandaşlara İmar Barışı Uyarısı

Başvuruların bir an önce yapılması uyarısını yapan Başkan Fadıloğlu, “Müracaatlar, e-devlet üzerinden veya bakanlığın yetkilendirdiği kuruluşlara yapılabiliyor. Başvurularınızı e-devletten takip edebilirsiniz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlükleri hem başvuruları kabul ediyor hem de bilgi ve destekte bulunuyor. Yapı kayıt belgesi başvuru bedeli, arsa emlak değeri ile yapı yaklaşık maliyeti toplamı üzerinden konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda ise yüzde 5 olarak tahsil edilecek. Yapı kayıt belgesinden elde edilen gelir, deprem ve afete hazırlık çalışmalarında ve kentsel dönüşümde kullanılacak. İmar barışı, 31 Aralık 2017’den önce yapılmış yapıları kapsar. Yapı kayıt belgesi; imar barışı kapsamında değerlendirilmiş olan yapılar için oluşturulacak belgedir. Yapı kayıt belgesi düzenlenen yapıların yenilenmesi durumunda, yürürlükte olan imar mevzuatı hükümleri uygulanır. İmar barışından önce alınmış yıkım kararları ve idari para cezaları varsa iptal edilecek. Yapı kayıt belgesi alan yapılara su, elektrik ve doğalgaz bağlatılabilecek. Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra isteyen malikler, tapuya müracaat ederek ve yapı kayıt belgesi için ödenen bedel kadar ilave ödeme (yüzde 3) yaparak, cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edebilecek. Başvuru yapıldığı takdirde yapı kayıt belgesi bedeli 31 Aralık 2018’e kadar yatırılması gerekiyor. Üçüncü kişilere ait özel mülkiyete konu taşınmazlarda bulunan yapılar, Hazine’ye ait sosyal donatı için tahsisli arazilerdeki yapılar, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun Geçici 16’ncı maddesinde belirtilen istisnai alanlardaki yapılar imar barışından faydalanamayacak. Hazine taşınmazının sosyal donatı için tahsisli olması hali hariç olmak üzere bu yapılar da imar barışından faydalanabilecek. Yapı kayıt belgesi, yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerli olacak” açıklamasını yaptı.

Başkan Rıdvan Fadıloğlu, imar barışı konusuna ilişkin açıklamalarının ardından vatandaştan gelen soruları cevapladı.

Ziyaret sonunda vatandaşlara, imar barışıyla ilgili bilgilerin yer aldığı el broşürleri dağıtıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Başkan Fadıloğlu’ndan Vatandaşlara İmar Barışı Uyarısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin