Başkan Şahin, Gaziantepli Muhtarlarla buluştu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “19 Ekim Muhtarlar Günü” münsabetiyle yaklaşık 750 Gaziantepli muhtar ve eşleriyle birlikte yemekli toplantıda bir araya geldi.

Bir düğün salonunda gerçekleşen toplantıda muhtarlara seslenen Şahin, atanmış ile seçilmişlerin hep birlikte vatan, millet, ezan ve bayrak aşkı ile hizmet ettiğini söyledi. Gaziantep’te bir takım çalışması yürüttüklerini ifade eden Şahin, “Sizlerle iyi günde kötü günde kader birliği yaptık. Mahallelerimiz sağlık, huzur ve mutluluk içinde olduğu sürece bizlerde huzur içinde oluyoruz. Muhtar mahallesine hakim olursa, düğününde, cenazesinde vatandaşın yanında olursa huzur gelir. Yani sorun büyümeden olayları çözerse hem kendisi hemde şehrimiz huzura kavuşur” dedi.

Gaziantep kalkınması için herkesin elinden geleni yaparak çalıştığını dile getiren Şahin, “Güvendiğimiz, kader birliği yaptığımız, iyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta inandığımız en önemli makam, muhtarlık makamıdır. Sizler bizlerin canımızsınız. Sizler bizim herşeyimizsiniz, gözümüzün nurusunuz. Muhtarlarımız, mahallenin sorun ve sıkıntılarına müdahalede bulunuyor. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı, o 40 yıllık hesabı vallahi billahi siz muhtarlarımız bozdunuz. Ben buna şahidim” şeklinde konuştu.

 

Başkan Şahin, Gaziantepli Muhtarlarla buluştu

MUHTARLARIN MAAŞLARI 97 TL’DEN BİN 500 TL’YE ÇIKTI

 

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise, muhtarların mahallelerinde törer ve uyuşturya dikkat etmelerini isteyerek, “15 yıl önce muhtarlarımız 97 TL ücret alıyorlardı. Ayrıca muhtarlarımız sigortaları ve bin 500 civarında maaş alıyorlar. Bugün artık muhtarlık bilgi sistemimiz var. Bu bilgi sistemi ile Cumhurbaşkanlığına Başbakanlığa ve milletvekillerimize ulaşbiliyorsunuz. İstediğiniz zaman istediğiniz bilgileri aktarabiliyorsunuz. Yani bizim yönetim sistemimizde muhtarlık artık çok önemli” ifadelerini kullandı.

 

Muhtarların 5 yıl boyuncu mahallesinin ve şehrinin ‘sesi, gözü, kulağı’ olduğunu vurgulayan Yerlikaya, bu görevi layıkıyla yerine getirilmesi temmennisinde bulundu.

Türkiye muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz de, Gaziantepli muhtarlar için birçok çalışmalar yaptıklarını söyledi. Muhtarlara ‘muhtarlık ofisi’ kurdurduğunu, kapılarına Türk bayrağı aldırdığını ifade eden Titiz, muhtarların sıkıntılarından ve yapılması gerekenlerden bahsetti. Titiz, ayrıca belediye başkanlarından muhtarlar için TOKİ’den uygun şartlarda birer ev verilmesi gerektiğini belirtti.

 

Konuşmaların ardından daha önce yine Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ilçeler arası muhtarlarspor “Başkanlık Kupası”nda dereceye giren takımlara ise toplantı sonrasında kupaları ve madalyaları takdim edildi. Şahin, birinci olan Nizip Muhtarspor’a ayrıca birer adet kol saati hediye etti.

 

 

NOT: (Görüntüleri; paylasim.gantep.bel.tr adresinden alabilirsiniz…)

Kullanıcı adı: misafir Şifre: 9876543

KURUMSAL İLETİŞİM DAİRE BAŞKANLIĞI

Ayrıntılı bilgi için: Basın-Haber Şube Müdürlüğü
0 342 211 12 00 Dahili 2322- 2300

www.facebook.com/Gaziantepbeld,www.twitter.com/Gaziantepbeldwww.youtube.com/Gaziantepbeld

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Başkan Şahin, Gaziantepli Muhtarlarla buluştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin