Başkan Şahin GKV’li çocukların hayallerine dokunuyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrenci meclis başkanı ve meclis üyeleri “Çocuklar nasıl bir şehir istiyor?” projesi kapsamında aldıkları meclis kararını Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e sundu. GKV Özel İlkokulu Öğrenci Meclisini kutlayan Başkan Şahin çocukların hayallerini gerçekleştirmek ve çocuk dostu Gaziantep’in bu ünvanını pekiştirmek için gerekli çalışmaları hızlandıracaklarını ifade etti. Öğrenciler hayal ettikleri şehrin tasvir edildiği kendi yaptıkları bir tabloyu da Başkan Şahin’e armağan ettiler.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrenci meclisi 2017 meclis oturumlarında nasıl bir şehirde yaşamak istediklerini anlatan önemli bir projeye imza atarak geliştirdikleri projenin sunumunu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e sundu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamında ziyaret eden GKV İlkokulu Öğrenci Meclisine Okul Müdürü Mustafa Şenel, Müdür Yardımcısı Uğur Özeren, PDR Öğretmenleri Gökçen Bindal ve Fatma Okuyucu’yla da eşlik etti.  GKV Özel İlkokulu Öğrenci Meclis Başkanı Ayşe Derin Tekerekoğlu ve Başkan Yardımcısı Yağız Bayrak meclislerinde alınan kararları meclis üyeleriyle birlikte makamında ziyaret ettikleri Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e görsel materyallerle sundu. GKV Özel İlkokulu öğrenci meclisi hazırladığı sunumda Başkan Şahin’den çocuk sokağı empati durağı, çocuk sokağında bir sonbahar ağacı, bir çocuk kütüphanesi, bir illüzyon odası, çocuk sokağının duvarlarının çocuklar tarafından resimlenmesinin yanı sıra etkinlikler olarak da bir çocuk kermesi, hayvan evleri, çocuk yayın evleri, çocuk meslek parkları, oyuncak atölyesi, toplumun bütün kesimlerinden çocuklara hitap edebilecek bir çocuk sokağı, çocuk kafeleri gibi Gaziantepli çocukların ihtiyaç duyduğu alanların oluşturulmasını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarında gerçekleştirilmek üzere bir çocuk karnavalı istediler. Başkan Şahin Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının başarılarla dolu bir tarihe sahip olduğunu ifade ederek öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmek için adeta Büyükşehir Belediyesinde birçok birimi teyakkuza geçirdi. Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan ile ilgili daire başkanlarını toplantıya çağırarak öğrencilerin hayal ettikleri şehirle ilgili oluşturdukları çalışmaları paylaşan Başkan Şahin en kısa sürede GKV Özel Okulları Öğrenci Meclis Başkanı ve üyelerinin rehber öğretmenlerle birlikte hazırladıkları projenin hayata geçirilmesi için çalışmaların startını verdi. GKV Özel İlkokulu Öğrenci Meclisi öğrencileri resim öğretmenleri Şeyma Aslantaş öncülüğünde hazırladıkları çocuk dostu şehir temalı büyük bir tabloyu da Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e armağan ettiler.

GKV’li Çocuklar nasıl bir şehir istiyor?

 Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu Öğrenci Meclisi tarafından hazırlanan projenin sunumunu gerçekleştiren GKV Özel İlkokulu Öğrenci Meclis Başkanı Ayşe Derin Tekerekoğlu ve Başkan Yardımcısı Yağız  Bayrak üzerinde uzun süre çalıştıkları proje hakkında bilgi vererek “Uzun süre nasıl bir şehirde yaşamak istediğimizi kendi aramızda tartıştık ve ortaya güzel sonuçlar çıkardık. Başkanımız Sayın Fatma Şahin bu anlamda bizleri sürekli desteklemiş, gerçekleştirdiği proje ve uygulamalarla çocukların huzur içerisinde oynayabileceği, yaşayabileceği onlarca projeye imza atmıştır. Meclisimiz ve Gaziantepli çocuklar adına Başkanımız Sayın Fatma Şahin’e teşekkür ediyoruz. Gaziantep’te her 23 Nisan’da bütün çocukların katıldığı karnavallar düzenlenebilir. Bu karnavallarda, animatörler çocuklara eşlik eder ve çocukların diledikleri gibi eğlendikleri şenlikler olur. Gaziantep’te bir Çocuk Sokağı kurulmasını istiyoruz. Büyük bir alan sadece çocuklar için ayrılabilir.

Burada empati cafe, sonbahar ağacı, çocuk kütüphanesi, illüzyon odası olabilir. Bu alanın adı da çocuk sokağı olabilir. Çocuk sokağının etrafında empati dükkanları bulunabilir. Bu dükkanlar ticaret yapmak veya para kazanmak için değil; engellilerin ve çocukların sosyal hayatlarını geliştirmeleri için hizmet verebilir.

Ayrıca burada görme ve duyma engelli bireyler için menüler işaret diline uygun hazırlanabilir.  İnsanlar normal sandalyeye değil, tekerlekli sandalyeye oturabilir. Dükkanlarda çocuklar için balondan oyun alanları da bulunabilir. Çocuk sokağının ortasında büyük bir sonbahar ağacı bulunsun,  her sonbaharda, bütün çocuklar bir sonbahar yaprağı getirerek ağaca yapıştırabilir. Akşam olunca ağaç renkli ışıkla süslenerek çocukların mevsimsel değişikliklerin farkına varmaları sağlanabilir. Çocuk sokağının içinde farklı ve değişik konseptlerle dizayn edilmiş bir kütüphane kurulsun. Merkezi burası olan kütüphanenin aynı şekilde dizayn edilmiş otobüsleri olsun. Bunlar her hafta başka birimlere giderek çocuklara kitap okumanın önemini drama ve atölye çalışmaları ile anlatabilirler. Burası da Çocuk Sokağı’nda olsun. Sık sık içinde illüzyon gösterilerine yer verilsin. Ayrıca, sirk balonu ve su gösterileri de olsun. Çocuk Sokağı’ndaki duvarları her okuldan gönüllü onlarca çocuk dilediği gibi boyasın. Duvarlar çocukların yaptıkları resimleriyle donatılsın.  Çocukların toplumsal faaliyetlere katılmaları amacıyla hazırladıkları her şey kendi deneyimleri ile satabilirler. Kazandıkları gelirlerin tamamını kimsesiz çocuklara ve istedikleri sivil toplum kuruluşlarına bağışlayarak diğer çocuklara destek sağlayabilirler. Hayvanat bahçesinde bulunan hayvan barınakları genişletilerek hayvan evleri olabilir. Çocuklar sokak hayvanları ile  bu barınaklarda özgürce eğlenerek mutlu bir yaşam sürsün. Bu yayınevleri çocuk masalları ve öyküleri ile ilgili yarışmalar düzenleyebilir ve dereceye giren yazarların kitaplarının basımını yapabilir. Kategoriler çocuk, genç ve yetişkin olabilir. Böylece amatör yazarlarımıza destek vermiş oluruz ve çocuklar da yeni yazılmış bu kitapları okuyabilirler. Çocukların meslekleri daha yakından, deneyimleyerek tanıyabileceği bir park olsun. Burada yerler beton değil, çimen ya da yumuşak zemin olsun. Çocuklar burada doktor, hemşire ve öğretmenlik gibi mesleklerin yanı sıra bakırcı, oymacı, baklavacı gibi Gaziantep’e özgü sanatları da deneyimlesinler. Meslek haftaları düzenlenerek farklı alanlarda meslek sahipleri gelerek çocuklara eğitim versinler. Gaziantep oyun ve oyuncak müzesinin içine “çocuk atölyesi” adlı bir oda kurulsun. Burada, masal anlatıcıları çocuklara eski Gaziantep masallarını anlatabilir. Sokakta yaşayan/çalıştırılan, dilendirilen ve her türlü istismara açık olan çocukların, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim gereksinimleri için sevgi evlerinde barındıklarını biliyoruz. Sevgi kafeleri şehrimizin çeşitli noktalarında cornerler ile yaşam deneyimi ve kendi harcamalarını çıkartacak gelir kapısı açılabilir.   Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri olarak en büyük amacımız huzur dolu bir şehirdir. Gaziantep’e yakışır kaliteli bir eğitim sisteminin olması bizi daha da güçlü kılacaktır. Bütün dünyanın sımsıcak sevgi ve mutluluk dolu olması için çalışıyor ve aldığımız eğitimlerle bunu destekliyoruz.” dediler.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Başkan Şahin GKV’li çocukların hayallerine dokunuyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin