Büyükşehir’den çiftçilere destek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çiftçiyi destekleme projesi kapsamında Yavuzeli ilçesinde arpa ve buğday tohumu dağıttı. Buna göre, 162 çiftçiye 45 ton buğday tohumu 36 ton arpa tohumu verildi.

ŞAHİN: İŞÇİYİ ÇİFTÇİDEN, TOPRAĞI SANAYİDEN AYIRMADIK

Yavuzeli ilçesi Eski Özel İdare İş Merkezi’nde düzenlenen arpa ve buğday tohumu dağıtım töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yavuzeli ilçe halkının hizmetin en kalitesine layık olduğunu belirtti.

Başkan Şahin, Yavuzeli ilçesinin herhangi bir ilçe olmadığını kaydederek, “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik, 16 yıl önce hizmet yoluna çıktık. İşçiyi çiftçiden, toprağı sanayiden ayırmadık ayırmayacağız. Bu ülkeye katma değer üreten herkes bizim başımızın tacıdır. Demokrasinin kalkınmanın, kardeşliğin barışın sembolü olduysak, en önemli gücümüz çiftçimizdir, toprağa sahip olan kardeşlerimizdir, sizlere ne yapsak azdır sizler her şeyin en iyisine layıksınız” dedi.

Büyükşehir'den çiftçilere destek

TEK ÇAREMİZ: ÇOK ÇALIŞMAK

1980 yılından sonra altyapı ve ideolojik belediyeciliğin sona erdiğini anlatan Şahin, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde insanı merkeze alan bir belediyecilik başladı. İlçeyi ilçeden ayırt etmek yok, insanı insandan ayıt etmek yok, kadını erkekten ayırtmak yok, kutuplaştırma yok, yok, yok, yok, herkes birinci sınıf vatandaş olacak herkes insanca yaşayacak noktasında yolumuza başladık. 500 bin Suriyeli mülteciyi 7 yıldır ağırladık, Suriye sınırındaki Fırat Kalkanı Operasyonunda lojistik üs olduk, gelişmelerden en çok biz çektik, çok rahat mazeret üretebiliriz ama kaptanın gücü, kaptanın kalitesi ve kaptanın takımının gücü zor zamanda belli olur. Yoksa rüzgârın önünde savrulan bir yaprak gibi savrulur gidersiniz.  Bu kime yarar düşmana yarar, bu kime yarar bizi istemeyene yarar, bu kime yarar PKK’ya yarar, bu kime yarar FETÖ’ye yarar. Biz ne yapacağız çok çalışacağız, dünyadaki en iyi çiftçi benim çiftçim olacak, siz ne kendinizle ne de Oğuzeli ve Araban’la yarışıyorsunuz siz Çin’deki bir çiftçiyle yarışıyorsunuz.  Bizim bu coğrafyada çok çalışmaktan başka çaremiz yok. Tırnak, tırnak, tırnak bizim işimiz bu. Petrol olmazsa maden olmazsa geriye ne kalıyor insan kalıyor, çalışma kalıyor. Bizim görevimiz; çalışan insana kıymet vermek, onun önündeki engelleri kaldırmak, onlara dokunmaktır. Toprak çok mühim, toprak tevazuu, alçakgönüllülüğü temsil ediyor, toprak aynı zamanda bizim bereketimiz, bizim rahmetimizdir.

TOPRAĞIN BEREKETİ OLMASAYDI GASTRONOMİ FESTİVALİ OLMAZDI

Geçen hafta, Uluslararası Gastronomi Festivali’ni yaptık. Gastroantep’in başlığı şu: topraktan, güneşten, tarihten gelen bereket. Eğer biz dünyaya; ‘gel bizim Antep mutfağımıza bak’ diyorsak çiftçimiz olmazsa, toprak olmazsa, senin alın terin olmazsa, senin nasırlı elin olmazsa, buğdayın, toprağın, güneşin kalitesi olmazsa ben bunları söyleyebilir miyim? Kime güvendim, sizlere güvendim. Çiftçilerime güvendim oda başkanlarıma güvendim. Biz kuvvetli bir aileyiz. Son 30 yılın en büyük kuraklığıyla karşı karşıya kaldık, bırakın sulama suyunu içme suyu yoktu. Çiftçileri desteklemeye başladık. Toprağımıza sahip çıkmazsak, toprağın bereketine sahip çıkmazsak, şehir ekonomisini oluşturamayız, rekabet gücünü oluşturamayız, küreselleşmeye karşı mücadele edemeyiz. Ne yapılması gerekiyorsa onu yaptık. Çiftçi ne istediyse gücümüz ölçüsünde yaptık.”

Düzbağ İçme Suyu Projesi, Gaziray-Metro Projesi ve Kuzey Şehir Projesi hakkında bilgi veren Şahin, Yavuzeli ilçesi için büyük bir viyadük yaptıklarını sözlerine ekledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz da, çiftçilere yönelik yapılan destekleri anlattı. Yılmaz, 162 çiftçiye, 45 ton buğday tohumu, 36 ton arpa tohumu olmak üzere toplam 81 ton tohumun dağıtıldığını bildirdi.

Konuşmaların ardından Başkan Fatma Şahin, çiftçilere arpa ve buğday tohumu dağıttı.

Öte yandan, Karkamış ilçesinde 270 çiftçiye, 100 ton buğday tohumu, 35 ton arpa tohumu dağıtıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Büyükşehir’den çiftçilere destek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin