CHP 29 Ekim’de Anıtkabir’e yürüme kararı aldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

cumhuriiyetCHP’li Tekin Bingöl, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için 1. Meclis’ten Anıtkabir’e yürüyeceklerini söyledi.

Bingöl, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda CHP’nin düzenleyeceği kutlamalara ilişkin bilgi verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “93 yıl önce temelleri atılan Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünde, yine o temellerin atıldığı çatı olan Birinci Meclis’ten Anıtkabir’e bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Bu yürüyüşe parlamenter demokrasimizin savunucusu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacaktır. Bu yürüyüş, Cumhuriyet’e ve demokrasiye olan bağlılığımızı kararlı bir şekilde göstereceğimiz bir yürüyüş olacaktır. O nedenle 93 yıl önce temelleri atılan Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünde, yine o temellerin atıldığı çatı olan Birinci Meclis’ten Anıtkabir’e bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Bu yürüyüşe parlamenter demokrasimizin savunucusu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacaktır. Bu yürüyüş sıradan yürüyüş, bir yıl dönümüne özgü yürüyüş değildir. Bu yürüyüş, Cumhuriyet’e ve demokrasiye olan bağlılığımızı kararlı bir şekilde göstereceğimiz bir yürüyüş olacaktır”

“SONUNA KADAR YÜRÜYECEĞİZ”
“Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir. O nedenle ülke yönetimi bir şahsa, zümreye, gruba teslim edilemeyecek kadar kıymetlidir, önemlidir. Onun için biz, Cumhuriyet’e ve parlamenter demokrasiye olan bağlılığımızı ve kararlılığımızı sonuna kadar sürdüreceğiz. Başvurumuzu yaptık, resmi başvurumuz önemli ölçüde kabul görmüştür. Bizim kararlılığımız her halükarda bu yürüyüşü gerçekleştirmek noktasındadır ama yaptığımız başvuru da olumlu karşılanmıştır. Emniyet’in de sonuna kadar çok nitelikli bir güvenlik önlemi alacağına inanıyoruz. Vatandaşlarımız en ufak bir kaygı duymadan, Cumhuriyet’e, parlamenter demokrasiye, Türkiye’nin barışına ve kardeşliğine hizmet edecek olan bu anlamlı yürüyüşe katılacaklarını düşünüyoruz. Bütün sivil toplum örgütlerimiz, sendikalarımız, meslek odalarımız, hemşehri derneklerimizin tamamı bayraklarıyla yüreklerinde taşıdıkları demokrasi ve cumhuriyet sevdasıyla oraya davetliler” dedi.

CHP 29 Ekim'de Anıtkabir'e yürüme kararı aldı

CHP’nin kendi örgütleriyle de iç güvenliği sağlayacağını belirten Bingöl, emniyetin de bu yürüyüşün güvenliğiyle ilgili gerekli tedbirleri alacağına inandıklarını dile getirdi.

“YÜRÜYÜŞÜMÜZ TERÖRE KARŞI DA TAVIR OLACAK”
“Valilikten size yürüyüşle ilgili bir olur yazısı geldi mi?” sorusu üzerine, Bingöl, “Biz, resmi başvuru yapıyoruz ama bazen resmi yazı gelmeden de sözlü görüşmelerle bu karar altına alınıyor. Biz, vali ve emniyetle yaptığımız görüşmelerde olumlu görüşler aldık, bu açıdan bir sorun yaşamayacağız. Yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz.” dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP 29 Ekim’de Anıtkabir’e yürüme kararı aldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin