CHP’li Ekici, “Cumhuriyet kadınla, kadın da cumhuriyetle değer kazanıyor”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda “Cumhuriyet kadınla, kadın da cumhuriyetle değer kazanıyor” dedi.

Ekici’nin mesajı şöyle:

“8 Mart bütün dünyada, kadınların hayatın her alanında eşitlik ve özgürlük taleplerini en gür sesle haykırdıkları birlik ve dayanışma günü olarak kutlanıyor. Türk kadını ise 8 Mart’ı kendisine bu hakları kazandıran Cumhuriyet’e olan minnet borcu ile daha büyük bir tutkuyla karşılıyor.

Ancak Türk kadını, karşılaştığı bütün zorluklarla savaşmasına rağmen, hala hak ettiği değeri görememekte, geri plana itilmekte, şiddete maruz kalmaktadır.

CHP'li Ekici, "Cumhuriyet kadınla, kadın da cumhuriyetle değer kazanıyor"

Bu nedenle bugün, kadınlarımızın haklarının eksiksiz olarak hayata geçirilmesi, toplumsal yaşamdaki statülerinin yükseltilmesi ve siyasi yaşamda da temsil gücünün erkeklerle eşit düzeye ulaştırılması konusundaki mücadele, başarıya ulaşana dek sürdürülmelidir.

AKP iktidarlarının, ortaya koyduğu icraatlarla baltaladığı demokrasi ve laiklik gibi toplumu çağdaşlaştıran en temel ilkeler, kadının bu mücadeledeki en büyük gücü, en büyük silahı olacaktır.

Bu düşüncelerle cumhuriyetimizin temel unsuru, toplumumuzun direği, varlık sebebimiz olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’li Ekici, “Cumhuriyet kadınla, kadın da cumhuriyetle değer kazanıyor”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin