CHP’li Ekici, “Eğitim vakfı kurulsun”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Gaziantep’te akademisyen, siyasetçi ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan bir eğitim vakfı kurulmasını önerdi.

Gaziantep’te terör ve güvenlik olayları nedeniyle eğitimin arka plana atıldığına dikkat çeken Ekici, kurulacak olan vakfın eğitime büyük katkı sağlayacağını söyledi. Kentin eğitimde 79’uncu sıraya kadar gerilediğini hatırlatan Ekici, “Bir Gaziantep milletvekili olarak kentimin eğitimde en arka sıralarda olması beni üzüyor. Artan terör olayları ve FETÖ operasyonları nedeniyle eğitim biraz arka plana atıldı. Eğitimsiz bir toplum terör kadar tehlikelidir. Gaziantep’te bir eğitim vakfı kurulması kaçınılmaz olmuştur. İktidar ve muhalefet milletvekilleri, akademisyenler, eğitim sendikaları ve eğitimle ilgili sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de yer aldığı bir vakıf kurulmalıdır” dedi.

BELEDİYELER ARSA DUYARLILIĞI GÖSTERMELİ

Gaziantep’teki yerel yönetimlerin eğitim konusunda daha duyarlı olması gerektiğine dikkat çeken Ekici, “Bugün kentimizde okul yaptırmak için onlarca hayırsever sıra beklemektedir. Ancak arsa olmadığı için okul yaptıramamaktadır. Belediyeler mutlaka eğitim için arsalar üretmelidir. Eğitim konusunda asla ticari amaçla düşünmemelidir. Ancak baktığımızda ticari veya başka bir konuda çok kolay arsa üretilirken eğitim için arsa gösterilmemektedir. Kurulacak olan eğitim vakfı ile belediyelere arsa konusunda baskı da yapılabilir. Yerel yöneticilerin eğitimi yabana atmaması ve biran önce eğitim için arsalar bağışlaması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Ekici, FETÖ operasyonları sonrasında büyük bir öğretmen açığı oluştuğunu ve bu açığın ivedilikle kapatılması gerektiğini dile getirdi. Görevden alınanların yerine atananlarla ilgili de büyük bir yanlış yapıldığının altını çizen Ekici, “Maalesef liyakate dayalı olmayan ve içerisinde saçma sapan soruların yer aldığı mülakatlar yapılmaktadır. Öğrenci yurtları da hep tarikatlara teslim edilmiştir. FETÖ terör örgütü ile ne sonuçlar doğurduğunu gördük. Ancak tarikatın biri gitti, diğer tarikatlardan atamalar yapılıyor. Bu yanlıştan dönülmelidir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi teslim ettiğimiz öğretmenler liyakat esasına dayalı olarak atanmalıdır” şeklinde konuştu.

GENÇLERİMİZİ EĞİTEMEZSEK GELECEĞİMİZDEN KAYGI DUYMALIYIZ

Ülke geleceğinin eğitime dayalı olduğuna dikkat çeken Ekici, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gençlerimizi eğitebiliyorsak, geleceğimizden kaygı duymamalıyız. Ancak eğitemiyorsak, işte o zaman tehlike var demektir. Eğitimsiz bir gelecek terörden daha tehlikelidir. Kültürlü bir gençlik yetiştirmeliyiz. Ancak maalesef son yıllarda kültürlü bir gençlik istemiyorlar. Emre dayalı bir sistem oluşturdular. Bunu aşmalıyız. Yanlışa yanlış diyen, öğretmenlere ihtiyacımız var. Kenti yönetenler bir araya gelmeli ve biran önce yanlışların üstüne gitmelidir. Bu da başta söylediğim gibi kurulacak olan bir eğitim vakfı ile mümkündür. Bu vakıfla tüm sorunları gündeme getirip çözüm önerileri sunabiliriz.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’li Ekici, “Eğitim vakfı kurulsun”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin