CHP’li Kalkan Parkomat Uygulaması iptal davası açtı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Şahinbey Meclis Üyesi Uğur Kalkan ve Avukat Mesut Karavelioğlu Gaziantep Büyükşehir Belediyesi parkomat uygulamasını mahkemeye taşıdı.

CHP Şahinbey Meclis Üyesi Uğur Kalkan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin belirli cadde ve sokaklarda başlattığı parkomat uygulamasının iptali için Gaziantep İdare Mahkemesine dava açtıklarını söyledi.

Gaziantep il merkezinde cadde ve sokakların, ücretli otopark ve diğer bir adıyla parkomat  olarak kullanılmasını sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinin ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin kararlarını yürürlüğünün durdurulması ve devamında da iptal edilmesi için başvurularını yaptıklarını söyleyen Kalkan açıklamasına şöyle devam etti;

“Avukat Mesut Karavelioğlu ile birlikte bu uygulamanın sona ermesi için  Gaziantep İdare  Mahkemesi’nda dava açtık. Avukatlığımızı da İbrahim Gören yapacak. Bilindiği üzere parkomat uygulamaları çeşitli illerde yargıya taşınmış ve bu uygulamanın hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptallerle sonuçlanmıştır.Yargı kararlarıyla iptal edilen bu uygulama ilimizde halen devam etmektedir.Bu uygulamayla her saat için vatandaşlarımızdan ücret talep edilmektedir.

Nazım imar planı bütününde ,o bölgede yaşayacak nüfusun ihtiyacı olan cadde genişlikleri ve otopark alanları belirlenmiştir. Yapılan parkomat uygulamasıyla yürürlükte olan nazım imar planındaki nüfus ,yol ve otopark oranları değişmekte ve nazım imar plan bütünlüğü bozulmaktadır. Cadde ve bulvarlar Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bakım ve sorumluluğu altındadır.Ancak cadde ve sokaklar kamuya terkedilmiş alanlardır .Bu alanları belediyenin özel mülkü gibi kabulü mümkün değildir. Geniş kapsamlı bir rapor hazırlanıp plan tadilatı yapılmadan,cadde ve sokaklarda gelişigüzel otopark alanları oluşturulmuştur. Ayrıca aynı Büyükşehir Belediye Meclis kararı ile onaylanan ve yürürlükte olan ‘’ulaşım ana planında’’ cadde ve sokaklarda otopark uygulamasının, trafik akışını zorlaştırdığı ve kaldırılması gerektiği belirtilmiştir.

Bir çok ilde hukuksuz olduğuna karar verilen ve vatandaşlarımızca tarafımıza yoğun şekilde iletilen şikayetler sonucu,bu uygulamanın iptali başvurusunu kendimize görev saydık .Konunun ısrarla takipçisi olmaya devam edeceğiz. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla arz ederiz.”

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’li Kalkan Parkomat Uygulaması iptal davası açtı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin