Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son söz; “Cuma Cami yapalım”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son söz; "Cuma Cami yapalım"Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı; Kamil Ocak Stadyumunun yerine Cuma Cami yapılacak.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gaziantep 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Şahinbey Spor Salonunda gerçekleştirilen kongrede konuşan Erdoğan “Yeni stadı yaptık. Eski yere bir cuma cami yapalım” dedi.

Kongrenin hayırlı olması temennisiyle konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl vefat eden milletvekili Abdülkadir Yüksel için Allah’tan rahmet diledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SON NOKTAYI KOYDU

Erdoğan, “Eski stad devre dışı. Yeni stadı yaptık. Eski yere bir cuma cami yapalım. Bazı çatlak sesler bunu engellemeye kalkıyor. Bakanlar burada. Aynı şekilde valiye de talimatı vereceğim. Belediye Başkan’ı burada. Bu camiyi yapacak hayırseverde burada. Çok açık net söylüyorum. Kim olursa olsun, hiçbirini kafaya takmayın. Cuma camisi milletindir. Hayırseverimiz var, hiç kimse bunu engelleyemez. Bu ülke hukuk devletidir. Bu hukuk devletinde şu STK’nın seki çıkmış biz o çatlak seslere alıştık. Bizim İşimiz var. Bu yolda inançla azimle yürüyeceğiz, bunu kimse engelleyemez. Caminin son halini görmek istiyorum. Temeli atıp hemen bitirelim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son söz; "Cuma Cami yapalım"“15 YILDA GAZİANTEP’E 24 MİLYAR LİRALIK KAMU YATIRIMI YAPILDI”

Konuşmasında Gaziantep’e yapılan yatırım ve hizmetlere de değinerek, geçen 15 yılda şehre 24 milyar liralık kamu yatırımında bulunduklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde 10 bin 500 yeni derslik yaptıklarını, yükseköğretim yurtlarına 9 bin 400’e yakın yatak ilave ettiklerini, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin şehre kazandırıldığını hatırlattı. Şehre ikinci bir devlet üniversitesinin yakışacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zaten, kampüsü, binaları, altyapısı hazır. Geriye, ismini kararlaştırıp tabelasını asıp ve en kısa sürede faaliyete geçirmek kalıyor. Şimdiden hayırlı olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

Sağlıkta 15’i hastane olmak üzere 75 tesis yaptıklarını, 300’er yataklı devlet hastanesi ile çocuk hastanesinin inşasının devam ettiğini, bölgeye hizmet verecek 1875 yataklı şehir hastanesinin önümüzdeki yıl açılmasının planlandığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu taşıma projesi Gaziray’ın önümüzdeki yıl hizmete açılacağını ve iki hatlı metro projesine de başlanacağını açıkladı.

Türkiye’nin, Melen’den sonraki ikinci büyük içme suyu projesi olan Düzbağ projesinin en geç yılsonunda tamamlanarak şehrin yarım asırlık su sorununun çözüleceğini müjdeleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehre yapılan diğer yatırımlardan da örnekler verdi ve bütün bu hizmetlerdeki amaçlarının; Gaziantep’in daha çok üretip istihdam sağlamasını ve daha hızlı büyüyüp zenginleşmesini temin etmek olduğunu söyledi.

“TARİHİN PARLAYAN YILDIZI GAZİANTEP”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden Zeytin Dalı Harekâtı’nın en önemli lojistik merkezlerinden birinin Gaziantep olduğuna işaret ederek, operasyona katılan asker, polis ve jandarmaya gösterdikleri muhabbet ve elleriyle yapıp ikram ettikleri yemekler dolayısıyla Gazianteplilere teşekkür etti.

Tarih boyunca bölgesinin parlayan yıldızı olan Gaziantep’in, bugün de üretimi ticareti, cömertliği ve irfanıyla yine öncü ve örnek bir şehir olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz de, işte buradaki manzaradan ve ülkemizin her köşesinde yaşayan vatandaşlarımızdan aldığımız destekle, güçle, moralle, hedeflerimiz doğrultusunda kararlı adımlarla ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu mücadelede kayıpların olduğunu, uzun yıllardır süren terörle mücadelede çok şehit verildiğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülke, bin yıldır olduğu gibi bugün de, şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde, daha da önemlisi şehitliği ve gaziliği göze almış topyekûn bir milletin varlığı sayesinde ayaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

“YÜZDE 7,5 BÜYÜMEYİ BİLE YETERLİ GÖRMÜYORUZ”

“Büyük başın derdi de büyük olur” atasözüne atıfta bulunarak, Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, ekonomiden diplomasiye her alanda bir üst lige çıktıkça, karşılaştığı sıkıntıların çapının ve mahiyetinin de değiştiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünkü Türkiye’nin en büyük sorunu siyasi istikrarı sağlamaktı. Büyük hedefler belirleyip ona ulaşmaya çalışmak bir yana, küçülme yaşamadan, krize girmeden mevcudu korumak en önemli başarı kriteriydi. Hâlbuki bugün, 2017 yılında elde ettiğimiz yüzde 7,5 düzeyindeki büyümeyi bile yeterli görmeyen bir Türkiye var. Hamdolsun bugün, terör ve darbe başta olmak üzere istikrarına yönelik tehditleri yekvücut olarak karşılayıp üstesinden gelen bir Türkiye var.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından kongrenin yapıldığı salonda Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i kabul ederek, şehirde yürütülen hizmet ve çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son söz; "Cuma Cami yapalım"

Ak Parti’nin merakla beklenen il yönetim kurulu listesi belli oldu. Eyüp Özkeçeci, listede büyük bir değişime gitti.

İŞTE YENİ YÖNETİM

1 ABDULKADİR GÜVEN   İş adamı ,ABDULLAH BAŞAK  İş Adamı, ABDURRAHMAN İNAL  Avukat, ADALET ÇINGI   Avukat, ADİL ARSLANYÜREK  Ticaret, AHMET PARLAK Müteahhit,  AHMET YAZICI Ticaret,  ALİ BİLGİN Esnaf, ALİ KEMAL AKDOĞAN Avukat, ALİ UNCUOĞLU  Makina Mühendisi, ALPER KENAN ERKMEN Eczacı, AYSUN ŞENGÜL İktisatçı, AYŞEGÜL ŞİŞLİ Ekonomist-Eğitmen, AYŞENUR MİRKELAM Ekonomist, DUYGU SARI ÖZER Avukat, EYUP KAVAS İş Adamı, FAHRETTİN KAPLAN Sanayici, FATİH FEDAİOĞLU Sanayici , FATMA ERKOL Emekli, GÜLİN KOÇAK  Ev Hanımı, HASAN SADIÇ İş Adamı, HATİCE FUSÜN GÖYMEN  Ev Hanımı, HATİCE MERVE TATAR Ögrenci, HÜSEYİN DEVECİ Turizm, LÜTFİYE MERAL ÖZGEN  Tasarımcı, MAHMUT BİRLİK Avukat, MEHMET HİLMİ TEYMUR  İş adamı, MEHMET ERGAN Bilgisayar Mühendisi, MEHMET HAZ Mimar, MUSTAFA  ALPDOĞAN İş Adamı, MUSTAFA BOZGEYİK Ekonomist, MUSTAFA EDİP İZOL  Avukat, MUSTAFA KILIÇ  Bilgisayar Mühendisi, ÖMER CAN Esnaf, ÖMER ÇETİNKAYA Tüccar, ÖMER MARAKOĞLU Emekli, RAMAZAN ÖZDEMİR İş Adamı, SALİH ERUSLU Sanayici, SELAMİ YETKİNŞEKERCİ  Sanayici, SEMİH AVCI Proje Uzmanı, SEMİH SİMİTÇİ Sanayici, SERAN KÜLAHÇI  İktisatçı, SERHAT ÇELENK Müteahhit, SERHAT KARSLIGİL Tüccar, SEVİM AKGÜN Ev Hanımı, TANER TOPRAKÇI Sanayici, YAHYA AŞİROĞLU Sigortacı, YAVUZ ÇAĞLAYAN Makina Mühendisi, ZEKERİYA ASLAN Yeminli Mali Müşavir.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son söz; “Cuma Cami yapalım”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin