Devlet Bahçeli’den Rusya açıklaması

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a düzenlenen suikasta ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

Türkiye’nin çok yüksek risk ve tehlikelerin çekim ve etki alanında olduğuna dikkat çeken Bahçeli, “Terörizm ve destekçisi karanlık odaklar, Türkiye’nin iradesini sarsmak, imajını sakatlamak maksadıyla her menfur yola müracaat etmektedir. Terör saldırıları yoğun bir şekilde devam ederken bu kez de devreye suikast girmiştir. Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov dün akşam katıldığı bir sergi açılışı esnasında saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmiştir. Bu terörist eylemin bir polis memuru tarafından yapılması meselenin bir diğer hazin, ibretlik ve üzerinde durulması gereken kuşkulu yanıdır. Mezkur ve melun kanlı saldırının, Türkiye-Rusya ilişkilerini zedeleme ve gölgeleme ihtimalini doğurmakla kalmayıp, Ortadoğu ekseninde sonuçları da olabilecektir. Ancak iki ülkeden gelen sağduyu mesajları, provokasyona gelinmeyeceğine dönük açıklamalar tereddüt ve kaygılı bekleyişlerin ağırlığını bir nebze hafifletmiştir” diye konuştu.

Terör saldırılarının, suikastların, toplumsal kaynamaların, siyasi ve ekonomik bunalımların Türkiye’nin elini zayıflatma, prestijini ve güvenirliğini bulandırma emellerine açıkça hizmet ettiğini kaydeden Bahçeli, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Ülkemiz kara, son derece talihsiz ve belirsiz günleri yaşamaktadır. Sistematik cinayetler, infial dalgasına yol açacak terörizm eylemleri ülkemizi köşeye sıkıştırmanın yanında bölgesel ve küresel planda mevzi kaybını da genişletebilecektir. Tüm bu düşmanca gelişmelere rağmen, Türkiye içine düşürüldüğü zor günleri aşacak, saldırıları göğüsleyip püskürtebilecek güçtedir. Hayasız komplolar, hain tuzaklar, hasmane tutumlar Türkiye Cumhuriyeti’ni yolundan döndüremeyecek, terör örgütleri ve arkalarındaki çevreler amaçlarına ulaşamayacaklardır. İnancım odur ki, Türkiye-Rusya Federasyonu arasındaki ilişkiler terörizme kurban edilmeyecek kadar köklü, kalıcı ve derindir. Bu nedenle iki ülke arasındaki diyalogların sağduyu, sabırlı ve karşılıklı çıkarlara saygı çerçevesinde idame ve idaresine riayet gösterilmelidir. Rus Büyükelçi’yi sırtından vuran katilin eğer varsa bağlantıları, kim ya da kimler tarafından devşirilip kullanıldığı her yönüyle açığa çıkarılmalıdır. Hiçbir sebep, hiçbir bahane ülkemize ve milletimize emanet yabancı bir elçinin katledilmesini haklı gösteremeyecektir. Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisine yönelik terör saldırısından duyduğum üzüntüyü bildiriyor, bu alçak suikastı şiddetle kınıyor, Rus halkına ve devlet ricaline taziyelerimi sunuyorum.”

Devlet Bahçeli’den Rusya açıklaması
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Devlet Bahçeli’den Rusya açıklaması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin