Devletin darphanesine FETÖ parasını kim bastırttı?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Atatürk resmi kaldırılarak yerine Fethullahçıların organizasyonu olan Türkçe olimpiyatlarının logosu yerleştirip tedavüle sürülen 1 milyon adet 1 TL’lik madeni paranın üretim ve dağıtım kararını kimlerin verdiğinin, bu paraların devlete maliyetinin ve bu paraların toplatılıp toplatılmadığının açıklanmasını istedi.

Türkiye’nin madeni paralarını basmakla yetkili olan T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından 2012 yılında, arka yüzdeki Atatürk profil rölyefini çıkarmak ve Türkçe Olimpiyatları’nın logosunu koymak suretiyle üretim ve dağıtımını yaptığı 1 milyon adet madeni 1 TL tedavüle sürülmüştü.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 1 dolarlık banknotların FETÖ üyeliğine kanıt sayıldığı bu günlerde, devletin darphanesine bu örgütün parasının bastırtılıp, nasıl tedavüle sokturulduğu, bu konuda sorumluluğu bulunanlar hakkında herhangi bir yaptırım uygulanıp uygulanmadığı merak konusu.CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, işte bu merakları gidermek için harekete geçti, Başbakan’a kritik sorular yöneltti.

CHP’li Ekici önergesinde 15 Temmuz’da darbeye teşebbüs eden örgütün geçmişten beri en çok önemsediği organizasyon olan Türkçe Olimpiyatları’nın logosunu taşıyan 1 TL’lerin hâlâ piyasada dolaşımda olduğunu kaydederek, 15 Temmuz sonrasında bu paraları üzerinde veya evinde bulunduranların FETÖ üyeliği ile suçlanacağına ilişkin haberlerin medyada yer aldığını anımsattı. “Madeni 1 liralardan Atatürk resmini çıkarıp Türkçe olimpiyatları logosunu koyma kararını alanlar, tedavüle sürenler, piyasadan çekmeyenler dururken üzerinde bulunduran vatandaşın FETÖ üyeliği ile suçlanması kabullenilemez bir durumdur” diyen Ekici, Başbakan Binali Yıldırım’dan şu sorulara cevap vermesini istedi:

– 2012 yılında, Atatürk resminin çıkarılarak Türkçe olimpiyatlarının logosunun kullanıldığı madeni 1 TL’lerin üretilmesi ve dağıtılması kararında kimlerin sorumluluğu vardır?

– 1 milyon adet üretilen ve dağıtılan söz konusu 1 TL’lerin üretim ve dağıtım maliyeti ne kadardır?

– Cumhuriyetle hesaplaşmaya yönelik faaliyet gösteren ve yerleştirildiği devlet kurumlarının olanak ve araçlarını kullanmak suretiyle 15 Temmuz 2016 tarihinde Parlamenter demokrasimize karşı darbe girişiminde bulunan bir çetenin organizasyonu olan Türkçe olimpiyatlarının logosunun olduğu 1 milyon adet 1 TL’nin piyasadan çekilmesi için planlanan/yürütülen bir çalışma var mıdır?

– Türkçe olimpiyatları logosunun olduğu 1 TL’yi üzerinde veya evinde bulunduranların FETÖ örgütü üyeliği ile suçlanacağına ilişkin haberler doğru mudur? Doğru ise söz konusu paranın basılması, piyasaya sürülmesi konusunda dahli bulunanlar hakkında bir işlem yapılacak mıdır?

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Devletin darphanesine FETÖ parasını kim bastırttı?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin