Doğurganlığı arttırmanın püf noktaları

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel Hatem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Nazan ÖZDEMİR doğurganlığı artırmanın yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

Herkes belli bir yaşa geldiğinde, hayatta belli beklentileri gerçekleşince “çocuk sahibi” olmayı planlamaktadır. Kadınların iş hayatında aktif rol oynamaları ister istemez anne olma yaşını arttırdığına dikkat çeken Özel Hatem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Nazan ÖZDEMİR’Geçmişte anneliğin en sık 20 – 25 yaş aralığında görüldüğünü, günümüzde ise anne olma yaşının yumurtlama kapasitesinin azaldığı ileri yaşlara kaydığı gözleniyor. Doğal yollarla hamile kalmak için 30’lu yaşlarda ki kadınlara ortalama bir senelik süre biçiyorlar. Çünkü doğurganlık bu yaşlardan sonra azalıyor ve yumurta kalitesi düşüyor. Akıllıca olan bu sürece karar verdiğinizde doktora başvurmak; jinekolojik muayene ve testleri yaptırmak gerekiyor’dedi.

Özel Hatem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Nazan ÖZDEMİRgebeliğin artırılması için şu önerilerde bulunuyor;

Beslenmenize Dikkat Edin

Üreme potansiyelinizi maksimum seviyeye çıkarmak için sağlıklı bir beslenme biçimi uygulamak gerekiyor. Folik asit deposu yeşil yapraklı sebzeler, demir içeren kırmızı et, kalsiyum içeren süt ürünleri ve lifli besinler doğurganlığı besliyor.

Stresten Uzak Durun

Stres  yumurtlama ve döllenme süreçlerini olumsuz yönde etkiliyor. Ayrıca sürekli hamile kalıp kalmadığınızı merak ederek yaşamak bilinçaltınıza tam tersi etkiler yaratıyor.

Kilolarınıza  Dikkat Edin

Hamile kalmak için vücut ağırlığı oldukça  önemlidir. Doğurganlığın azaldığı belli bir vücut ağırlığı yoktur, hesap yapılırken boy da göz önünde tutulmalıdır. Vücut – kitle indeksinin 20 – 25 arasında olması doğurganlık için idealdir.aşırı zayıf olmak ya da aşırı kilolu olmak yumurtlamayı olumsuz etkiliyor.

Sigara’dan Uzak Durun

Üreme sağlığı açısından sigara kadınlar için menopoz yaşının daha genç yıllara kaymasına, erkekler içinse sperm hareketliliğinin azalmasına neden olmaktadır. Sigaranın zararlı etkisi sadece nikotin değil içerdiği binlerce kimyasallar nedeniyle olmaktadır. Sigara dumanında bulunan toksik elementler yumurtanın şekline, yumurtlama ve döllenme süreçlerine zarar veriyor. Araştırmalara göre sigara içenlerin hamile kalma ihtimali, içmeyenlere oranla yüzde 40 daha az olduğu tespit edilmiştir.

Güvenli seks yapın

Klamidya gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklar üreme tüplerini etkileyerek döllenme açısından ciddi sorunlar yaratabilir. Güvenli seksi tercih ederek ve düzenli checkup yaptırarak doğurganlığınızı tehdit eden cinsel hastalıklardan korunabilirsiniz.

Cinsel ilişki kalitesini arttırın

Çok sık cinsel ilişkiye girmek de, çok seyrek ilişki de doğurganlığı azaltacaktır. En uygun olan cinsel performans haftada 2 – 4 arası cinsel ilişkide bulunmaktadır. Bu sıklıkta seks yapmak hem sperm sayısını ve hareketliliğini olumlu etkileyecektir, hem de yumurtlama zamanına denk gelerek hamilelik oluşumunu sağlayacaktır.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Doğurganlığı arttırmanın püf noktaları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin