DÜNYAGÖZ “Gören Gönüller” projesi kapsamında Akıllı Cihazlar dağıtmaya devam ediyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

dunya-goz-isitmeDÜNYAGÖZ VAKFI ÜLKE GENELİNDE BAŞLATTIĞI YARDIM KAMPANYASI KAPSAMINDA GAZİANTEP’TEN BAŞLAYARAK AZ GÖREN VE GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERE

“AKILLI CİHAZLARINI” DAĞITMAYA DEVAM EDİYOR

“Gören Gönüller” projesi çerçevesinde Gaziantep’teaz gören ve görme engelli öğrencilere “Akıllı Cihaz” dağıtımı yapan Dünyagöz Vakfı,bu kez ülke genelinde başlattığı yardım kampanyası ilehayırsever vatandaşlarımızın bağışlarıyla alınan akıllı cihazları sahipleriyle buluşturuyor.Gaziantep’teki yenibinasında hizmet vermeye başlayanDünyagöz Gaziantep’in evsahipliğinde gerçekleştirilen törende söz alan DünyagözGaziantep Hastane Müdürü Ayhan Atılmaz, “Görme engelliler ve az görenler için özel olarak tasarlanmış bu cihazlar telefon özelliğinin yanı sıra; dokunmatik, metin okuma, ses ile komut verme, yazıları büyütme, sesli olarak adres tarifi yapma, renk tanıma, OCR, NFC ve acil yardım  butonu gibi özellikleriyle onların yaşamlarını kolaylaştırıyor, bağımsız hareket etmelerine olanak sağlıyor.Dünyagöz Vakfı’nın bu anlamlı projesine ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz” dedi.

Dünyagöz Vakfı, geçtiğimiz Mayıs ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda “Gören Gönüller” projesinin lansmanını gerçekleştirmiş ve Sibel Can’ın da sahne aldığı muhteşem konserde akıllı cihazları az gören ve görme engelli lise-üniversite öğrencileriyle buluşturmuştu. Gaziantep “ALTINOKTA KÖRLER DERNEĞİ” evsahipliğinde cihazları dağıtan Dünyagöz Vakfı, bu kez 12 Kasım Cumartesi günü Gaziantep’teki yeni binasında hizmet vermeye başlayan DünyagözGaziantep’te 7 öğrenciyi daha bu teknolojiyle buluşturdu.

DünyagözGaziantep’te gerçekleştirilen etkinlikte akıllı cihazlar öğrencilere Dünyagöz Hastane Müdürü Ayhan Atılmaz tarafındanteslim edildi. Öğrencilerin aileleri ile birlikte katıldıkları etkinlikte konuşan Atılmaz,“DünyagözVakfı tarafından az gören ve görme engelli öğrencilere300 akıllı cihaz dağıtılmasıyla başlatılan projede hedef sayıyı 1000’e çıkarmaktır.Dünyagöz Vakfı, göz ve göz sağlığının önemini vurgulayan çalışmalar gerçekleştiriyor. Bundan sonra da bu amaç doğrultusunda yeni projelerini hayata geçirecek. Bu nedenle Vakfımızın ülke genelinde başlattığı kampanyaya duyarlı vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz” dedi.

Tamamen az gören ve görme engellilere özel olarak tasarlanmış bu cihazlar telefon özelliğinin yanı sıra; dokunmatik, metin okuma, ses ile komut verme, yazıları büyütme, sesli olarak adres tarifi yapma, renk tanıma, OCR, NFC ve acil yardım butonu gibi özellikleriyle başkalarından bağımsız olarak yaşamlarını sürdürmekte onlara destek oluyor.

 

DÜNYAGÖZ VAKFI

Göz ve göz sağlığının önemi hakkında toplumu bilinçlendirmek, erken tanı sayesinde gelecekte oluşabilecek göz bozukluklarını engellemenin önemini benimsetmek üzerine geliştirdiği projelerle çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca engelli grubunda geri planda kalan az gören ve görme engelli kişilerin yaşam kalitelerini yükselterek yaşadığımız topluma entegre bir yaşam sürdürmelerine olanak sağlamak amacını taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DÜNYAGÖZ “Gören Gönüller” projesi kapsamında Akıllı Cihazlar dağıtmaya devam ediyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin