Düzenli Jinekolojik muayene hayat kurtarır

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadınlarda en sık görülen  rahim ağzı , yumurtalık , tüp kanserleri düzenli periyodik muayene sayesinde erken teşhis edildiğinde tedavisi mümkün olan hastalıklardır.

Özel Hatem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nazan ÖZDEMİR kadınlarda düzenli jinekolojik muayenenin önemi hakkında bilgi verdi.

Erken teşhis önemli

Düzenli jinekolojik  kontroller sayesinde, rahim ağzı enfeksiyonu veyahut ilerleyen dönemde, kansere dönüşebilecek öncü bir lezyon saptanabilmektedir. 18 yaşından itibaren her kadının periyodik olarak jinekolojik kontrol yaptırması, özellikle 30-65 yaş arasında kontrollerin aksatılmaması büyük önem taşımaktadır.

Düzenli Jinekolojik muayene hayat kurtarır

Smear testi yaptırmayı ihmal etmeyin

Üreme çağındaki bir kadının yılda bir kez smear yaptırması gerektiğinin altını çizen Özel Hatem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nazan ÖZDEMİR ‘ Smear testi sayesinde  rahim ağzındaki hücrelerde kötü huylu bir hastalığa dönüşme potansiyeli olan değişikliklerin saptanabiliyor ve  tedavi edilmesini mümkün kılıyor. Smear alınması basit ve ağrısız bir işlemdir. Rahim ağzı kanserinin ilerlemesi bazen çok hızlı olabildiğinden, kanserin erken dönemde saptanabilmesi için tüm kadınların düzenli jinekolojik muayene ve smear testi yaptırmalarının büyük önemi vardır’ şeklinde konuştu.

Yumurtalık kistleri kansere dönüşebiliyor

Yumurtalıklarda olan kiste ait problemler, adet düzensizliği veya ağrı yapabildiği gibi sinsi de seyredebilir. Yumurtalık kistleri, kişinin yaşı arttıkça kanser olma ihtimalini de beraberinde getirebilir. Düzenli jinekolojik  muayeneler ve tetkiklerle, yumurtalık bölgesi problemlerinin önüne geçilir.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Düzenli Jinekolojik muayene hayat kurtarır

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin