Ekonomide üretime katılan eller projesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, ekonomide üretime katılan kadın girişimcileri yürekten desteklediğini söyledi.

GSO koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında SANKO Park Alışveriş Merkezi’nde 3-4 Mart tarihlerinde düzenlenen “Ekonomide Üretime Katılan Eller Projesi Satış Günleri’’ etkinliğine eşi Jülide Konukoğlu ile birlikte katılan Başkan Konukoğlu, stantları gezerek kadın girişimcileri kutladı.

GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal ile TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Akkaya, kurul üyeleri ve ile diğer davetlilerin de katıldığı etkinlikte, girişimci kadınlara ücretsiz sağlanan alanda kurulan 70 stantta, ahşap boyama eşyalar, Antep işi nakış, el işi, takı ve giysilerin yanı sıra pasta, börek ve yuvalama gibi yöresel yiyecekler satışa sunuldu.

TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Akkaya ve üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür eden GSO Başkanı Konukoğlu, “Bu organizasyon kesintisiz bir şekilde 6 yıldır devam ediliyor. Burada gördüğüm en önemli husus, birçok bayan arkadaşımız daha sonraki süreçte kendi işyerlerini açıyorlar ve ekonomiye katkıda bulunuyorlar. Bu çok önemli bir konudur” dedi.

Ekonomide üretime katılan eller projesi

Buradaki gelişmeler sonrasında kentteki kadınların işgücüne katılmasının özendirileceğine dikkat çeken Konukoğlu, bunun bir nebze dahi olsa gerçekleşmesi halinde çok büyük güce sahip olunacağına vurgu yaptı.

“Gerek evinde çalışan gerek işyeri açarak üretim katkıda bulunan tüm kadınları yürekten destekliyoruz” diyen Konukoğlu, şöyle devam etti:

“Stant açan tüm arkadaşlarımıza bereketli kazanç diliyorum. En çok hoşuma giden şey ise, geçen yıl burada stant açanların birçoğunun bu yıl kendi işyerlerini açmış olması ve yerlerine yeni girişimci kadınlarımızın gelmesidir. Önümüzdeki yıl stant sayımızın daha da artmasını temenni ediyorum. Her yıl düzenlenen, ‘Ekonomide Üretime Katılan Eller Projesi’ kadınları üretime teşvik etmek ve potansiyellerini ortaya çıkarmak için önemli fırsatlar sunmaktadır.”

ÇOK BAŞARILI VE GÜZEL BİR ETKİNLİK

TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Akkaya da projeyi 6’ıncı kez gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek sözlerine başladı.

Bu tür etkinliklerin kadınların çalışmasında yol gösterici olduğunu anlatan Akkaya, “Kadın girişimcilerimize ücretsiz stantlar açarak evlerinde yaptıkları yemek ve el işi çalışmalarını satıp ailelerine ekonomik katkı sunmalarını sağlıyoruz” diye konuştu.

“Gerçekten çok başarılı ve güzel bir etkinlik oluyor. Çalışmalarımıza destek veren başta GSO Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve yönetimi olmak üzere, herkese çok teşekkür ediyorum” diyen Akkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Etkinliğimiz bir kermes ya da sergi değil. Burada kadın girişimcilerimiz ürettikleri ürünleri satarak profesyonel hayata adım atıyorlar. Etkinliğe talep çok fazla. Bu yıl 70 stantla katılım sağlandı. Temennimiz kadın girişimci sayısını attırmaktır. Onları profesyonelleştirmek istiyoruz. 70 stanttaki kadın girişimcilerimiz arasından 10’u bile profesyonel ticari hayata atılsa bizim için çok önemli bir hamle olur. Kadın girişimci sayımız, girişimci sayımıza göre çok düşük. Kadınlar işgücüne katılmazlarsa her alanda hep bir eksik kalacağız demektir.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ekonomide üretime katılan eller projesi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin