Erdoğan, örnek şehir Gaziantep

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ilgili kuruluşlardan Türk Patent ve Marka Kurumunun 2018 yılı bütçesi üzerine AK Parti Grubu adına konuşma yaptı.

Erdoğan konuşmasında, Türk Patent ve Marka Kurumuna ve şehirlere büyük sorumluluk düştüğünü belirterek,  “Bu sorumluluğu güçlü bir şekilde üstlenen şehirlerin başında hiç kuşkusuz Gaziantep’imiz gelmektedir”  dedi.

Mehmet Erdoğan, Gaziantep’in 14 tescilli coğrafi işaret ve 7’si ilan aşamasında olan 20 coğrafi işaret başvurusuyla pek çok alanda olduğu gibi coğrafi işaret alanında da diğer şehirlerimize ve bölgelerimize Gaziantep’in örnek ve öncü olduğunu belirtti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan 2018 yılı merkezi yönetim bitçe kanun tutanağı şöyle;

“Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ilgili kuruluşlardan Türk Patent Kurumunun 2018 yılı bütçesi üzerine bir konuşma aldım, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Türk Patent ve Marka Kurumu, ülkemizde sınai mülkiyet haklarıyla ilgili tescil ve bilgilendirme faaliyetleri yürütmek üzere görevli kuruluşumuzdur.

Sınai mülkiyet hakları, ülkenin yenilik ve teknoloji düzeylerine ve dolayısıyla rekabet güçlerine doğrudan etki eden son derece stratejik bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Uluslararası düzeyde yaşanan yoğun rekabetin ülkeleri sınai mülkiyet hakları konusunda kapsamlı tedbirler almaya yönelttiğini görmekteyiz.

Türkiye, özellikle AK PARTİ hükûmetleri döneminde, sınai mülkiyet hakları konusunda geçmiş dönemlerden çok farklı bir yaklaşım ve vizyon ortaya koymuştur. Patent, marka, tasarım ve coğrafi işaretlerden oluşan sınai mülkiyet haklarının her biri hak ettiği değeri ve önemi görmeye başlamıştır. Nitekim, mülkiyet ve sınai haklarıyla ilgili sayısız politika, strateji ve eylem üretilmiş ve bunlar birer birer hayata geçirilmiştir.

Bugün gelmiş olduğumuz noktada Türkiye, sınai mülkiyetin tüm alanlarında ciddi anlamda söz sahibi ülkelerden biri hâline gelmiştir. Memnuniyetle belirtmek isterim ki Türk iş adamları dünyanın her yerinde seçkin bir markadır. Bu markayı yaygınlaştırma ve pekiştirme yolunda atılacak her adım bizim için çok kıymetlidir.

Değerli milletvekilleri, Avrupa’da coğrafi işarette katma değeri en yüksek yaratan ülkelerden biri İtalya, geçen yıl 7 milyar avroluk bir ihracat kârı elde etmiştir. Ne kadar önemli olduğunu buradan da görmekteyiz. Bugün Türkiye, ulusal başvurular bazında dünyada patent alanında 14’üncü, marka alanında 7’nci ve tasarım alanında 4’üncü sırada yer almaktadır. Bu üç verinin birlikte değerlendirilmesiyle dünyada 7’nci sıradayız.

Türkiye’nin son dönemde ortaya koyduğu çalışmalarla sınai mülkiyet alanında edilgen bir ülke konumundan karar alma süreçlerine doğrudan etki eden ülke konumuna gelmesi de sevindiricidir. Nitekim, Türk Patent ve Marka Kurumumuz geçtiğimiz mart ayından itibaren Birleşmiş Milletlere bağlı Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı nezdinde uluslararası araştırma ve inceleme otoritesi olarak faaliyetlerine başlamıştır. Yüce Meclisimiz, Türkiye’nin sınai mülkiyet gelişim sürecine çok değerli çalışmalarıyla destek vermiş ve geçtiğimiz aralık ayında Sınai Mülkiyet Kanunu’nu yasalaştırarak yeni hedeflere ulaşmaya geçmiştir. Burada birkaç tanesini ifade ettiğim bu düzenlemelerin önemi çok büyüktür.

Bunları iller bazında da görüyoruz şu anda. Bu sorumluluğu güçlü bir şekilde üstlenen şehirlerin başında hiç kuşkusuz Gaziantep’imiz gelmektedir. Gaziantep 14 tescilli coğrafi işaret ve 7’si ilan aşamasında olan 20 coğrafi işaret başvurusuyla pek çok alanda olduğu gibi coğrafi işaret alanında diğer şehirlerimize ve bölgelerimize öncü olmaktadır. Bunlardan, Antep fıstığı, Antep baklavası, Nizip zeytinyağı, Gaziantep bakır işletmeciliği, Gaziantep sedef işletmeciliği, Antep işi, Antep kutnu kumaşı, Antep beyranı, Antep katmeri, Antep yuvalaması, Antep fıstık ezmesi, Antep tırnak pidesi, Antep firiği, Antep lahmacunu gibi… Daha 50 tane -sıra bekleyen- ürünümüz tescilini beklemekte. Gaziantep’in bu attığı adımları diğer illerimiz de atmakta ve diğer illerimizin birbirleriyle yarışarak, evet, dünya patentinde yerimizi almamız gerektiğine inanıyorum.

2018 yılı bütçemizin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erdoğan, örnek şehir Gaziantep

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin