Erdoğan’dan sanayicilere baskı yapan bankacılara sert uyarı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bazı banka müdürlerinin sanayici ve iş adamları üzerinde kurmaya çalıştığı baskıya tepki gösteren Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan “Günü gelmemiş kredileri geri çağırarak 15 Temmuz’da FETÖ Silahlı Terör Örgütünün yapamadığını yapmaya mı çalışıyorsunuz? Bütün bankalar BDDK’ya bağlı. Sanayici ve iş adamlarımızın vadesi gelmemiş kredilerini geri çağıranlara gerekeni yaparız” diyerek tepki gösterdi.

Gaziantepli sanayici ve iş adamlarının son zamanlarda kendileriyle sıkı sık görüşerek bazı banka müdürleri ve kredi departmanlarıyla yaşadıkları sorunları dile getirdiklerini ifade eden Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan “Son zamanlarda bizleri arayan veya toplantılarda görüştüğümüz sanayici ve iş adamlarımız bankalardan şikâyetçi olmaktalar. Günü gelmeyen kredileri borçlarının geri çağrıldığını, istendiğini, bazı bankaların kredi departmanları ve müdürleri tarafından sıkıştırıldıkları bu durumunda hem çalışma şevklerinin kırıldığını, hem de yıllara yayılan geri ödemelerinin bir anda mümkün olamayacağını ortaya koymaktadırlar. Bu durum elbette sanayici ve iş adamlarımıza çok büyük bir sıkıntı vermektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın, ilgili bakanlarımızın bankalara yönelik uyarılarına rağmen bu tutumlarından vaz geçmeyenlerle ilgili bizlere sürekli ihbarlar geliyor. Eğer bu bankalar bu tutumlarından vazgeçmezse BDDK başkanı ile görüşme halindeyiz bunların en ağır bir şekilde müeyyide uygulanmasını sağlayacağız. Bazı banka müdürlerinin “Bizim genel müdürlüğümüz var biz oraya bağlıyız” gibi ifadeler kullandığını duymaktayız. Eğer bu söylenenler doğru ise o genel müdürlükler de BDDK’ya bağlı olduklarını unutmasınlar. Bu bankalar ve bankacılar esnafımıza, sanayicilerimize iş adamlarımıza gereken kolaylık göstermek zorundalar. Sakın 15 Temmuz’da darbeci ve işgalcilerin başaramadığı zararı vermeye kalkmasınlar. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Esnaf ve iş adamlarımız çalışmalarını rahatlıkla sürdürsünler aksi bir durumda bizleri bilgilendirsinler. Bizler gereğini yapacağız” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erdoğan’dan sanayicilere baskı yapan bankacılara sert uyarı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin