GAÜN Teknik bilimleri öğrencilerinden TEİAŞ ziyareti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümüöğrencileri Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Özçelik, Öğr. Gör. Ahmet Aycan gözetiminde Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Gaziantep 12.Bölge Müdürlüğü’ne teknik gezi düzenlendi.

Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Kilis illerinin elektrik ihtiyacını sağlayan iletim ve trafo merkezlerinin işletme ve bakımının yapıldığı Gaziantep 12.Bölge Müdürlüğü’ne ziyarette bulunan GAÜN Tekin Bilimleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, iletim hattı şalt sahası ve kontrol merkezini inceledi.

Yapılan teknik gezide GAÜN Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri aldıkları teorik eğitimi sahada nasıl uygulandığını, elektriğin hangi yollarla hangi aşamalardan geçerek, ulaştığını yerinden incele imkânı buldu.

Teknik geziler; öğrencilerin bu alanlarda çalışılırken neler yapılması ve nelere dikkat etmeleri gerektiği, trafoların şalt sahalarındaki malzeme ve ekipmanların neler olduğu, bu ekipmanların bakımları, olası arızalarının neler olduğu, bu arızaların giderilerek elektriğin nasıl bizlere kadar ulaştığını yerinde görmeleri ve öğrencilerin mezun olduktan sonra nerelerde nasıl çalışmaları gerektiği konusunda önem taşıyor.

GAÜN Teknik bilimleri öğrencilerinden TEİAŞ ziyareti

TEİAŞ Bölge Müdürü Abdullah İnanç iletim hattı şalt sahası ve kontrol merkezi hakkında öğrencilere teknik bilgi verdikten sonra gezi sona erdi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAÜN Teknik bilimleri öğrencilerinden TEİAŞ ziyareti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin