Gaziantep Demokrasi meydanında “En Büyük asker bizim asker” sloganları yükseldi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

gaziantep-demokrasiİstanbul Yenikapı’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Devlet protokolünün katılımıyla gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler mitinginde 15 Temmuz tarihinde FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması Terör Örgütüne mensup bir kısım askerin başlattığı hain darbe teşebbüsüne karşı birlik ve beraberlik mesajları verildi.

7 Ağustos Şehitler ve Demokrasi Mitingi Gaziantep’te tüm siyasi parti temsilcilerinin ilçe ve il başkanlarının, STK ve halkın katılımıyla gerçekleştirildi.
Demokrasi Meydanında 15 Temmuz’dan beri aralıksız demokrasi nöbeti tutan  binlerce Gaziantepli, “7 Ağustos Demokrasi ve Şehitler Mitingi” için ellerinde Türk Bayraklarıyla miting alanını hınca hınç doldurdu.
Uğur Arslan’ın sunuculuğunu yaptığı miting saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Programda daha sonra Vali Ali Yerlikaya, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Milletvekilleri Abdülhamit Gül, Abdülkadir Yüksel, Nejat Koçer, Ahmet Uzer, Canan Candemir Çelik, Mehmet Erdoğan,  Şamil Tayyar, Akif Ekici,  Mehmet Gökdağ, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri vatandaşları selamlamasıyla devam etti.
gaziantep-valisi
“EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER”
Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, İl Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak Gazianteplileri asker selamıyla selamlayınca meydandan “EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER” nidaları yükseldi. Uzun süre komutanları alkışlayan kalabalık yine askerine sahip çıkarak, 15 Temmuz gecesi asker elbisesi giyerek sivilleri ve silah arkadaşlarını, polisleri acımasızca katleden  FETÖ terör örgütü maşası olan hainleri de lanetledi.
Mitingin selamlama konuşmasında Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek; “Hepiniz bir destan yazdınız, bundan sonraki on yıllarda, yüz yıllarda Türk milletinin yazdığı destan kitaplarda yer alacaktır. Sizler o gece Türkiye’nin dört bir yanında Alevi’si ile Kürdü ile Çerkez’i ile tüm etnik gruplarla top yekun illegal bir kalkışmasının karşısında oldunuz. Cumhurbaşkanımızın cesareti ile milletimizin cesareti birleşti iyi planlanmış bir vahşi darbeyi alt ettik.
15 Temmuz’da siz geleceğinize, demokrasimize, namusumuza sahip çıktınız. Yapılan reformlar askerimizi daha da güçlendirecek. Artık önümüz açık.” dedi.
“ARTIK DÜNYA BİZİ DAHA İYİ TANIYOR”
Mitingde katılımcılara hitaben Vali Ali Yerlikaya “Değerli kardeşlerim 15 Temmuz akşamı 300 binin üzerinde gazi şehrin evladı bu meydanda büyük bir destan yazdı. Sizi iyi anlamayan, sizin geçmişinizi bilmeyen, bu milletten utanan o şerefsizlere, bu meydanda derslerini verdiniz. Askerimizin elbisesini hak etmeden giymiş o teröristler, o üst akla hizmet eden, o terörist başının emrinde hareket edenler, şu anda bu şehrin zindanlarında yatıyor.
Sizin emrinizde olan bu ordu, bu peygamber ocağının evlatları, şu anda sizlerin karşısında selam duruyor.
Değerli kardeşlerim, Allah için bütün gece sabırla heyecanla Allah için, iman için bu meydanlarda oldunuz.  Tek ses, tek nefes, tek yürek oldunuz. Ve tüm dünyaya bir millet nasıl olur, onu en güzel şekilde gösterdiniz. Artık dünya bizi daha iyi tanıyor. Değerli kardeşlerim, Gazi şehrin torunları, Cumhurbaşkanımızın İstanbul Yenikapı’da başlattığı ve bütün siyasi parti genel başkanların katıldığı milyonlar bize şunu gösteriyor.
Yeni kapı, bugün bütün gönül kapılarını kardeşlik için açtırdı. Bakın Demokrasi meydanında bugün sizler de şahit oldunuz. Bu şehirde bütün milletvekillerimiz, bütün siyasi partilerimiz, bütün sendikalarımız, meslek odalarımız, STK’larımızın hepsi, ama her şeyden önce gözbebeğimiz, hizmetinde bulunmaktan iftihar ettiğimiz sizler, aziz milletimiz artık tüm dünyaya “Biz iriyiz, diriyiz, kardeşiz, Allah için birbirimizi seviyoruz” diyorsunuz.
Bizler de sizlere hizmet etmekten iftihar ediyoruz. Hepinizi sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Allah’a emanet olun” dedi.
ŞAHİN, “YETER SÖZ MİLLETİNDİR”
Gaziantep Milletvekilleri adına katılımcılara hitap eden Abdülhamit Gül ve Akif Ekici, darbecileri lanetleyerek, birlik ve beraberlik mesajı verdiler.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Türk siyasi tarihi, kara lekelerle dolu. 1950’de  “Yeter söz milletindir” diye çıktı Rahmetli Menderes. 1961’de onun boynuna ip asanlar, kara bir tarih yazdılar. 15 Temmuz’da “Yeter, söz de karar da, milletindir” dedik. Darbe tarihi sona ermiştir dedik.
“Korkaklar zafer anıtı dikemez” dedik. Helal olsun size Gaziantep, helal olsun size Türkiye. Yeni Türkiye, yeni Gaziantep mübarek olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından Aziz Şehitlerimiz için dua edildi.
Duanın ardından Demokrasi meydanına kurulan dev ekrandan İstanbul Yenikapı’daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi, il protokolü ve Demokrasi Meydanını dolduran vatandaşlar tarafından canlı olarak izlendi.
Demokrasi nöbetleri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama doğrultusunda 10 Ağustos Çarşamba gününe kadar devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep Demokrasi meydanında “En Büyük asker bizim asker” sloganları yükseldi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin