Gaziantep Hayvanat Bahçesinde dördüz kaplan sevinci

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde ikinci kez dördüz kaplan sevinci yaşanıyor. Geçen sene dördüz doğum yapan kaplanlara bu sene 4 tane daha eklendi.
Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde Zeyna ve Herkül isimli kaplanların dördüz yavruları oldu. Dördüzlerin tanıtımı için hayvanat bahçesi içinde basın toplantısı yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sevinçlerinin devam ettiğini söyledi.
Geçen yıl bu zamanda yine dördüz kaplanlar doğduğunu hatırlatan Başkan Şahin, hayvanat bahçesinin çok bereketli bir yer olduğunu belirtti.
Hayvanat bahçesinde 300 türde 7 bin hayvan olduğunu anımsatan Şahin, “Hijyen bakımından, dengeli beslenme açısından çok muhteşem bir ortam sağlıyoruz. Bunun neticesinde de üretkenliğimiz yüzde 70-75’i buluyor. Dünyada bu kaplan türlerinin soyu tükenmekte. Dünyada 3 bin 500 tane kaldı. Şuan bizde 17 oldu. Geçen yıl dördüzümüz oldu. Bu yıl yine dördüzümüz oldu” diye konuştu.
ASLAN VE KAPLANLANLARA SAFARİ PARKI AÇIYORUZ
Çeşitlilik sayesinde hayvanat bahçesinde safari parkı da açtıklarını hatırlatan Şahin, “Geçen yıl 23 Nisan’da açtığımız safari parkının ziyaretçi sayısı, 3 milyona ulaştı. Şimdi ikinci müjdemiz de yaklaşık bir yıl sonra aslanların, kaplanların safari parkını hazırlıyoruz. Şu anda 25 uyumlu, birbiriyle yaşayan hayvan türümüz bir aradalar. Doğa, çevre bize emanet. Bu çevreyi korumak, hayvan haklarını korumak ve onlara uygun şartları sağlamak bizim vazifemiz. Bu konuda Türkiye’de örnek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Toplantının ardından Şahin ve beraberindeki ekip, yeni dünyaya gelen dördüz kaplanlar ile 2 şempanzeyi biberonla besledi. Lama ve deveyi de bir süre seven Şahin, daha sonra safari parkı gezdi.
Şahin, yeni doğan yavru kaplanların isimlerinin sosyal medya üzerinden yapılacak anketle belirlenecek.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep Hayvanat Bahçesinde dördüz kaplan sevinci

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin