Gaziantep ile Bağdat arasında iyi niyet anlaşması imzalandı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Irak Cumhuriyeti Bağdat Valilik Meclisi arasında iyi niyet anlaşması imzalandı. Buna göre iki kent turizm, kültür, sağlık, gastronomi ve mozaik gibi birçok alanda karşılıklı paylaşımda bulunacak.

Büyük bir savaştan çıkan Irak’ın yeniden inşasına bir tuğla da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi koyacak. Karşılıklı iyi niyet esasına dayanan anlaşmayla Büyükşehir, Irak’ın başkenti Bağdat’a Gaziantep’in kültürünü, tarihini ve eşsiz sofrasını taşıyacak. Gaziantep ile Bağdat arasında iyi niyet anlaşması Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in makamında imzalandı.

ŞAHİN: HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIZ

İmza töreni öncesinde konuşan Başkan Şahin, Bağdat Valilik Konseyi Başkanı Dr. Riyadh Nasir Al Alhadh başkanlığındaki heyete Gaziantep’i anlattı.

Belediye olarak Irak’a gerek altyapı gerekse üst yapı çalışmalarında yardımcı olacaklarını söyleyen Şahin, “Gaziantep, büyük bir ekip, güçlü bir ailedir. Zor bir dönem geçirdik, hem sınırda yaşanan istikrarsızlık hem de 500 bin mülteci, şehrin yaşamını direkt olarak etkiledi. Ekibimle krizi çok iyi yönettik, kabuğumuza çekilmedik, çalıştık, önemli projeler ürettik, uluslararası alanda öne çıktık” dedi.

ALHADH: İLİŞKİLER İVEDİLİKLE GÜNCENLENMELİ

Bağdat Valilik Konseyi Başkanı Dr.Riyadh Nasir Al Alhadh ise Gaziantep’in çok akıllıca planlandığını belirterek, Gaziantep ile Bağdat arasındaki ikili ilişkilerin ivedilikle güncellenmesi gerektiğini aktardı.

Alhadh, Irak ile Gaziantep arasındaki demiryolu ve karayolu bağlantısını güçlendirerek ilişkileri zenginleştireceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından Başkan Şahin ve Nasir Al Alhadh iyi niyet anlaşmasını imzaladı. Anlaşma çerçevesinde, Bağdat ve Gaziantep şehirleri kardeşlik ve iyi niyet temaslarını güçlendirecek. İki şehir, bilim, teknoloji, ticaret, ekonomik ve kültürel alanda işbirliği sağlayacak.

KARŞILIKLI PAYLAŞIMLAR OLACAK

Her iki kentin kalkınması adına turizm, sanayi, tarih, ekonomi, çevre, kültür, sağlık, spor, eğitim, gastronomi ve mozaik alanlarda karşılıklı paylaşımda bulunulacak. İki şehrin endüstriyel potansiyelinin gösterileceği sergi ve fuarlar ile yerel ekonomilerini güçlendirilmeleri sağlanacak. Ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla taraflar, şirketlerin uluslararası piyasalara girmesine yönelik hedeflerini destekleyecek.

ORTAK PROJELER ÜRETİLECEK

İki şehir arasında çeşitli turistik aktivitelerin düzenlenmesi konusunda destekler sunulacak. sosyal faaliyetler geliştirilecek, deneyim paylaşımı amaçlı teknik geziler düzenlenecek. Tarihi alanların ziyareti, gastronomi, ekolojik turizm, kültürel mirasın promosyonu ve korunması için farklı başlıklarda turistik faaliyetler geliştirilecek. Şehirlerarasında bilgi değişimi ve sürekli işbirliği ilişkilerinin geliştirilmesine yardımcı olmak için ortak projeler üretilecek.

 

 Gaziantep ile Bağdat arasında iyi niyet anlaşması imzalandı

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
 Gaziantep ile Bağdat arasında iyi niyet anlaşması imzalandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin