Gaziantep Şehidini uğurladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli olan ve Beşiktaş’ta gerçekleşen terör saldırısında şehit olan Gaziantepli polis memuru Adem Serin’in cenazesi son kez götürüldüğü baba ocağının ardından cenaze töreni için Nakıboğlu Camii’ne getirildi. Tören alanına gelen anne İsminur tabuta sarılıp, öperek oğluna veda etti. Gözyaşlarına boğulan acılı anne, “Ne kadar sevenin var Adem’im bak” diye feryat etti.
Şehit polisin 6 yaşındaki kardeşi Ahmet Serin, Çevik Kuvvet polisi kıyafeti giyerek karşıladığı ağabeyini, polis selamı vererek, son yolculuğuna uğurladı. Şehidin bir yakını ise Gaziantep 5. Zırhlı Tugay komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor’a sarılarak, uzun süre ağladı. Tuğgeneral Ekiyor, sarıldığı şehit yakınını güçlükle teskin etti. Feryat eden anne İsminur’u ise Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin sakinleştirmeye çalıştı.
“POLİSE UZANAN ELLER KIRILSIN”

Törene katılanlardan bir grup ise tekbirler getirerek, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” ve “Polise uzanan eller kırılsın” sloganlarını attı. Şehidin cenazesi öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık’ta bulunan Yeni Şehitliğe defnedildi

“TERÖRÜN AMACI EKONOMİK OLARAK ÜLKEYE DİZ ÇÖKTÜRMEK”

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Allah rahmet eylesin. Milletimizin ve devletimizin başı sağ olsun. Daha çok kenetleneceğiz, bir olacağız, beraber ve güçlü olacağız. Onların amacı, Türkiye’yi çevresi ile ilgilenmekten kopartıp, içine döndürmektir. Biz ülkemizin bekası için, birliğimiz ve beraberliğimizin devam için daha çok mücadele edeceğiz inşallah. Terörün amacı, Türkiye’yi ekonomik olarak diz çöktürmektir. Daha çok üreteceğiz, daha çok çalışacağız inşallah. Başarıya ulaşamayacaklar. Millet olarak, biriz, beraberiz Allah’ın izniyle bu zorlukların hepsini aşacağız. Türkiye’yi tabi ki bu noktada, zora sokmak için tüm terör örgütleri bir koalisyon kurmuş durumda. Bölücü terör örgütü de DEAŞ’ı da diğeri de. Ama şunu bilmelidirler ki Türkiye büyük bir ülke, güçlü bir ülke. Bu mücadeleyi Türkiye kazanacaktır. Bu mücadele Türkiye’nin bekası mücadelesidir. Birliğinin, beraberliğinin ve bütünlüğünün korunması mücadelesidir. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” dedi.

VATANDAŞLAR İDAM İSTEDİ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek konuşmasını bitirdikten sonra, alandan “idam isteriz” sloganları yükseldi. Bunun üzerine ise Başbakan Yardımcısı Şimşek, “Bunlar hak ettikleri cezanın en yükseğini alacaklar. Bundan hiç şüpheniz olmasın en ufak tereddüttünüz olmasın” diye konuştu.

Törene Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Abdülkadir Yüksel, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, MHP Gaziantep İl Başkanı  Dr.MuhittinTaşdoğan, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, askeri ve polis erkânıyla yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin cenazesi, dualar ve gözyaşları ile son yolculuğuna uğurlandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep Şehidini uğurladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin