Gaziantep’te araç sayısı her geçen gün artıyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Motorlu Kara Taşıtları Mayıs ayı sonuçları değerlendirildi.

Yapılan açıklamada Bölge Müdürlüğü sorumluluk illeri olan Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinde bir ay içinde araç sayısında artış olduğu bildirildi.

Türkiye’de trafiğe kayıtlı araç sayısı Mayıs ayı sonu itibarıyla toplam 19.328.083 oldu.

Gaziantep’te araç sayısı bir ay içinde 1950 adet arttı
Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Gaziantep’te trafiğe kayıtlı araç sayısının Mayıs ayı sonu itibarıyla 437.647 olduğu belirtildi. Bu rakamlarla Gaziantep araç sayısında, tüm iller içinde 10. sırada yer aldı. Araç sayısının en fazla olduğu ilk beş il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa oldu. Gaziantep’teki araç sayısı Nisan’dan Mayıs’a bir ay içinde 1950 adet arttı.
Araç türleri incelendiğinde Gaziantep’te trafiğe kayıtlı taşıtların yarısına yakınını otomobil (%43,7) oluşturdu. Otomobili, motosiklet (%25,8) ve kamyonet (%16,3) izledi.
Adıyaman’da araç sayısı bir ay içinde 382 adet arttı
Adıyaman’da trafiğe kayıtlı araç sayısı Mayıs ayı sonu itibarıyla 89.052 oldu. Bu araç sayısı ile Adıyaman, tüm iller içinde 50. sırada yer aldı. Adıyaman’daki araç sayısı bir ay içinde 382 adet arttı.
Araç türleri incelendiğinde ise Adıyaman’da trafiğe kayıtlı toplam taşıtın %46,3’ünü otomobil, %15,9’unu traktör ve %14,7’sini motosiklet oluşturdu.
Kilis’teki taşıtların yarısından fazlası motosiklet
Kilis’te trafiğe kayıtlı araç sayısı Mayıs ayı sonu itibarıyla 39.402 oldu. Bu araç sayısı ile Kilis, tüm iller içinde 68. sırada yer aldı. Kilis’teki araç sayısı bir ay içinde173 adet arttı.
Araç türleri incelendiğinde ise Kilis’te trafiğe kayıtlı toplam taşıtın yarısından fazlasını motosiklet (%51,1) oluşturdu. Motosikleti, otomobil (%23,3) ve traktör (%12,9) takip etti.

Gaziantep’te araç sayısı her geçen gün artıyor
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep’te araç sayısı her geçen gün artıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin