Gaziantep’te yeni sezonda tribünler daha çok dolacak

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, 2017- 2018 Futbol sezonunun ikinci haftası öncesinde, Gaziantepspor ve Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü yöneticilerinin de katılımıyla basın ile bir araya geldi. Toplantıda Gaziantep’teki futbolseverlerin takımlarına her geçen gün daha çok destek verdiklerini belirten Kazancı; TFF 1. Lig’de iki takım tarafından temsil edilen ve önemli futbol şehirlerimizden biri olan Gaziantep’te yeni stadyumun da etkisiyle seyirci sayısında önemli bir artış beklediklerini dile getirdi.

Gaziantep’teki 60 bin Passolig Kart sahibinin yüzde 75’i şehrin takımlarını destekliyor

Toplantıda verilen bilgilere göre, 15 Ağustos 2017 tarihi itibariyle Gaziantep’te bulunan toplam 60 bin Passolig Kart sahibinin yüzde 75’i Gaziantepspor ve Gazişehirli taraftarlardan oluşurken; yaklaşık 2 milyon nüfusu olan şehirde, kart sahibi futbolseverlerin yüzde 9.1’ini de kadın taraftarlar teşkil ediyor.

Gaziantepspor seyirci sayısını 3 katına çıkardı

Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, Gaziantepspor’un seyirci sayısı, maç günü gelirleri ve Passolig Kart sahiplerine ilişkin olarak toplantıda şu bilgileri verdi:

2016 – 2017 futbol sezonunda, bir önceki sezona göre seyirci ortalamasını yüzde 46 arttıran, bilet satış adetlerini ise 2,5 katına çıkaran Gaziantepspor, yeni stadyumları Gaziantep Stadyumu’nun sporseverlere kapılarını açması ile birlikte maç günü gelirlerinde de ciddi bir yükseliş yaşadı.

2015-2016 futbol sezonu ile karşılaştırdığımızda maç günü gelirlerini 5 katına çıkaran kulüp, 2016-2017 futbol sezonunun 17.haftasına kadar 1.800 seyirci ortalaması ile maçlarını oynarken, yeni stadyumun açılmasıyla birlikte ortalama seyirci sayısını 3 katına çıkararak, 5.350’e yükseltti.

Seyirci sayısındaki olumlu değişimden de anlaşılacağı üzereGaziantepspor logolu Passolig Kartlı taraftarların sayısında da bir artış olduğunu görüyoruz. Ocak 2017’den bu yana 10 bine yakın kişi Gaziantepspor Passolig Kart alarak, Passolig ailesine katıldı ve takımlarına tribünlerden destek oldu. Gaziantepspor logolu Passolig Kartlı taraftarların sayısı bugün itibariyle 34 bin. Bu sayının sezon içinde daha da çok artacağını öngörmekteyiz.”

Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü yükselişte

Gaziantep’in bir diğer önemli temsilcisi olan Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü’nün son yıllarda, özellikle seyirci sayısındaki artışla dikkat çektiğini dile getiren Kazancı; “Gazişehir logolu Passolig Kart adetlerinde de ciddi bir yükseliş trendi bulunmakta. Son 10 günde; Passolig Kart’ın hayatımıza girdiği günden bu güne kadar alınan Gazişehir logolu Passolig Kart genel toplamı kadar yeni kart satışı gerçekleşti. 10 günde 7 binden fazla kişi Gazişehir Passolig Kart alırken, kulübün güncel Passolig Kart sayısı da 14 bin 980’e ulaştı. Gazişehir Passolig Kart adetlerindeki bu yükseliş, son haftalarda TFF 1.Lig takımları içerisindeki en hızlı artışlardan biri” ifadelerini kullandı.

2016-2017 futbol sezonunda kulübün bilet satış adetlerini bir önceki sezona göre yüzde 55 oranında arttırdığını belirten Kazancı, maç günü gelirlerinde ise yüzde 44 oranında bir yükseliş yaşandığının altını çizdi.

Gaziantep Stadyumu ile seyirci sayısı yüzde 49 oranında arttı

Geçtiğimiz sezonun 17. haftasındaki Gaziantepspor – Antalyaspor maçı ile kapılarını açan Gaziantep Stadyumu’nun her iki takımın da seyirci sayısının yükselişinde büyük bir etken olduğunu vurgulayan Ceyhun Kazancı, “Futbol seyircisi, yeni ve modern stadyumlarla birlikte oyuna daha fazla ilgi gösteriyor. Rakamlar da bunu doğruluyor. Örneğin, 2016-2017 futbol sezonunun ilk yarısında Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu’nda toplam 36 bin 510 seyirci tribünde yer alırken, yeni açılan Gaziantep Stadyumu’nda, lig ve Türkiye Kupası maçları dahil toplam 55 bin 140 sporsever tribünleri doldurdu” dedi.

Passo Mobil uygulaması 250 bine ulaştı

Toplantıda Passo Mobil Uygulaması hakkında da konuşan Kazancı şu bilgileri verdi; “Aktif Bank, 3 milyon taraftarı kapsayan Passolig dünyasını mobile taşıyor. Passolig Kart sahipleri artık Passo Mobil uygulaması ile maçlara cep telefonlarını okutarak giriş yapabilecek. Akıllı telefonlara indirilen Passo Mobil Uygulaması ile Passolig Kart başvurusu yapmak, maç bileti almak, Passolig Kart’a para yüklemek, e-bilet kullanım süresini uzatmak, maça akıllı telefon ile giriş yapabilmek mümkün oldu. Dünyada kulüp bazında yapılan çeşitli uygulamalar bulunmakla birlikte, bir futbol liginin bütün takımları için geçerli olan bu şekilde geniş kapsamlı bir uygulama bulunmamakta. Passo Mobil Uygulaması, bu anlamda da Türk futbolu için önemli ve örnek bir projedir. Passo Mobil Uygulaması’nı bugüne kadar indiren 260 bin taraftarın yüzde 60’ı 18-35 yaş arası kişilerden oluşuyor. Uygulamayı indirenlerin yüzde 51’i ios, yüzde 49’u ise Android üzerinden işlem yaptı.”

-*-

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep’te yeni sezonda tribünler daha çok dolacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin