Gençlerin %8,3’ü işsiz

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğünün yaptığı açıklamada gençlerin işgücü istatistikleri değerlendirildi.

Hanehalkı İşgücü Araştırması 2016 yılı sonuçlarına göre, Türkiye genelinde 15-24 yaş grubundaki genç işsizlerin sayısı 985 bin kişi oldu. Bu sayı toplam genç nüfusun %8,3’ünü oluşturdu.

İşsiz sayısının; istihdam edilenler ile işsizlerin toplamından oluşan işgücüne bölünmesiyle elde edilen işsizlik oranı ise gençlerde %19,6 olarak tahmin edildi.

Genç işsizlerin %43,3’ünü lise altı eğitimli

Genç işsizlerin yaklaşık yarısı (%43,3) lise altı, %26,7’si yükseköğretim, %16,6’sı mesleki veya teknik lise, %12,7’si ise lise mezunu olarak gerçekleşti.

Yükseköğretim mezunu genç işsizlerin %28’i iş ve yönetim, %9,5’i eğitim ve %9,5’i sosyal bilimler ve davranış bilimleri bölümlerini bitirdi.

Mesleki veya teknik liseden mezun olan genç işsizlerin ise %26,4’ü mühendislik ve mühendislik işleri, %17,2’si iş ve yönetim bölümünü bitirdi.

Genç işsizlerin %47,2’sini 2 aydan daha kısa süredir iş arayanlar oluşturdu. Bir yıl ve daha uzun süredir iş arayanların oluşturduğu uzun süreli genç işsizlerin oranı ise %14,4 oldu.

Gençler tam zamanlı iş arıyor

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada gençlerin tamamına yakının tam zamanlı iş aradığı belirtildi.

Aranılan işin şekline göre, ücretli iş arayan gençlerin %95,2’si tam zamanlı, %3,6’sı yarı zamanlı iş ararken %1,3’ü ise yarı zamanlı veya tam zamanlı fark etmediğini belirtti.

 

Tam zamanlı iş arayan gençlerin, %28,8’i hizmet ve satış elemanı olarak, %15,9’u büro hizmetlerinde çalışmak üzere, %14,6’sı ise profesyonel meslek mensubu olarak çalışmak üzere iş aradı. Yarı zamanlı iş arayanların ise yarıdan fazlası (%53,7) hizmet ve satış elemanı olarak iş aradı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gençlerin %8,3’ü işsiz

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin