GTO’da Gaziantep-İran ticareti masaya yatırıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık: “İki tarafta iş ziyaretleri ve sektörel buluşmalarla ilerleyen dönemlerde ticareti artıracaktır”
İran Ticaret Ateşesi Zadboom: “Türkiye güvenli bir ülke ilişkilerimizi güçlendirmek istiyoruz”

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), İran’a iş yapan şirket temsilcileriyle İran Ticaret Ateşesi Hamid Zadboom’u buluşturarak Gaziantep-İran ticaretini masaya yatırdı.

GTO’da bir araya gelen taraflar, Gaziantep-İran ticaret hacminin artırılması için yapılması gerekenleri Ateşe Zadboom’la paylaştı.
GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, toplantıda yaptığı konuşmada, İran pazarını önemsediklerini ve bu nedenle Tahran’a ticaret ofisi açma karar aldıklarını söyledi.

Ofisin kısa süre içinde hizmete gireceğini anlatan Bartık, bu ofisin Gaziantep-İran ilişkilerine önemli katkı sunacağını belirterek,  ofisin Gaziantep iş dünyasının yanı sıra Türk şirketlerine de hizmet sunacağını vurguladı.

GTO'da Gaziantep-İran ticareti masaya yatırıldı

Türkiye ve İran’ın sınır komşu olmasının yanı sıra aynı din ve kültürden beslendiğini hatırlatan Bartık, bu birlikteliğin ticarette de olması gerektiğinin altını çizdi. Geçen yıldan beri Türkiye-İran arasındaki dış ticaretin artmaya başladığını, bunun da sevindirici olduğunu ifade eden Bartık, şöyle konuştu:

“İki tarafta iş ziyaretleri ve sektörel buluşmalarla ilerleyen dönemlerde ticareti artıracaktır. Gaziantep, 9 ayda İran’a 195 milyon 358 bin dolarlık ihracat yaptı. Geçen senenin aynı dönemine bakıldığında yüzde 16’lık artış olduğu gözleniyor. İran’a 2015 yılının ocak-eylül döneminde 168 milyon 422 bin dolarlık ihracat yapılmıştı. Bu artış sevindirici ama yeterli değil. Biz İran’ın ihracatımızda ön sıralarda yer almasını istiyoruz. Bunun da gelecek yıllarda olacağına inanıyoruz”

–          “Türkiye güvenli bir ülke ilişkilerimizi güçlendirmek istiyoruz”

İran Ticaret Ateşesi Hamid Zadboom da Gaziantep’in İran için önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, “Karşılıklı ziyaretlerle ilişkilerimiz daha iyi seviyelere gelecektir. Türkiye güvenli bir ülke ilişkilerimizi güçlendirmek istiyoruz” dedi.

İran’da iş yapan çok sayıda Gaziantepli firma olduğunu hatırlatan Zadboom, “Gaziantep’ten İran’a iş heyetleri bekliyoruz. Gaziantep ticaret ve sanayi kenti, amacımız Gaziantep ve İran arasındaki ilişkileri daha da artırmak” ifadelerini kullandı.

Türkiye ve İran arasındaki dış ticaret hacminin artırılmasını amaçladıklarını belirten Zadboom, Türkiye-İran dış ticaret hacmini 30 milyar dolara çıkarmak istediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Ateşe Zadboom, Gaziantep iş dünyası temsilcilerinin sorularını cevapladı.

                                               

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GTO’da Gaziantep-İran ticareti masaya yatırıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin