Hedef Ortadoğu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Gaziantep inşaat sektörü, 4-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan BUILDEAST ve Gayrimenkul Fuarları ile Ortadoğu pazarlarından daha fazla pay almayı amaçlıyor.

 

GAZİANTEP MERKEZ OLMALI

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, BUILDEAST Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı ve eş zamanlı olarak düzenlenecek olan GAYRİMENKUL Gaziantep Emlak, Konut Projeleri ve Finansman Fuarı’nın sektörün Ortadoğu buluşması niteliğinde olacağını söyledi. Çeliktürk, “Gaziantep’i inşaat sektörünün Ortadoğu’daki merkezi haline getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

ONLARCA SEKTÖRÜ ETKİLİYOR

İnşaat sektörüne bakarak ekonominin genel durumu hakkında bilgi alınabileceğini ifade eden İMO Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, “İnşaat sektöründeki canlılık, ekonomiyi doğrudan etkiler. Eğer inşaat sektörü canlı ise ekonomi yani iç piyasa da canlıdır. Çünkü bizim sektörümüz onlarca sektörü doğrudan etkiler. Bu nedenle inşaat sektörünü daha da canlandırmak ve büyütmek ülkemiz ekonomisi için büyük önem taşımaktadır” dedi.

BUILDEAST ve Gayrimenkul Fuarlarını Gaziantep inşaat sektörünün Ortadoğu’ya açılması için bir fırsat olarak değerlendirdiklerini vurgulayan Başkan Çeliktürk, açıklamasını şöyle sürdürdü:

ORTAK PROJE İMKANI

“İnşaat Mühendisleri Odası olarak Gaziantep Sanayi Odası ve Akort Fuarcılıkla birlikte ilk bir fuar düzenliyoruz. Ortadoğu’dan da yoğun katılımın beklendiği fuarlarımızda, mühendislerimize teknik konularda da çeşitli seminerler vereceğiz. Bu fuarlarla bir taraftan iç piyasada canlılık sağlarken, diğer taraftan da Gaziantep’in müteahhitlik hizmetleri ve yapı malzemeleri alanında Ortadoğu’da merkez üs olmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Suriye’de savaşın tamamen sona ermesi ile bu kez ülkenin yeniden imarı gündeme gelecek. Gaziantepli müteahhitler ve sektör temsilcileri olarak Suriye’nin imarında söz sahibi olmak istiyoruz. Fuarımız, Ortadoğu ülkelerinden gelecek olan sektör temsilcileri ile iş ortaklıklarının kurulması ve ortak projeler hazırlanması konusunda da faydalı olacaktır. Diğer taraftan gayrimenkulde stok fazlalığı var. Gayrimenkul fuarı ile de stok fazlası konutları yabancı yatırımcılarla buluşturmayı planlıyoruz. Fuarda mühendislerimize hizmet içi eğitimler de verilecek. 4 Günlük fuar boyunca her gün teknik bir seminer vereceğiz. Konusunda uzman profesör ve kişiler, sektörümüzle ilgili gelişmeler konusunda eğitim verecek.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hedef Ortadoğu!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin