Hem öğreniyorlar hem de eğleniyorlar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde bulunan aile merkezlerinde açılan kurslara katılan kadınlar, bir yandan aldıkları eğitimlerle yeni şeyler öğrenirken, diğer yandan da aile merkezindeki sıcak ortamda eğlenerek günün stres ve sıkıntısından uzaklaşıyorlar. Hayalini kurdukları tasarımlara hayat veren kadınlar, istemeleri durumunda ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomisine kazandırabiliyor.

Kadınların geleceğe daha güvenle bakabilmeleri ve hayatı daha motive yaşamaları için birçok proje uygulayan Şehitkamil Belediyesi, açtığı kurslarla kadınları üretmeye teşvik ediyor. Kadınların yeni deneyimler yaşamasına zemin oluşturan Şehitkamil Belediyesi, stres ve sıkıntıdan uzak, keyifli anların yaşandığı aile merkezlerinin kapılarını tüm yıl boyunca kadınlar için açık tutuyor. Mefruşat, el sanatları, resim, pasta, kuaförlük, iğne oyası, miyoki takı tasarım, giyim, bilgisayar, İngilizce, açıköğretim, okuma-yazma, çocuk eğitimi gibi birçok alanda eğitim imkanı sunan Şehitkamil Belediyesi, kadınların yaptığı ürünleri satarak aile bütçelerine katkı oluşturmasına da olanak sunuyor.

Çamlıtepe Aile Merkezinde açılan el sanatları kursuna katılan kadınlar, sağlanan imkanların kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. Kurs ortamında kendilerini çok daha iyi hissettiklerini dile getiren kursiyerler, kursta çok keyifli zaman geçirdiklerini kaydetti.

HAYATA DAİR HER ŞEYİ YANSITMAYA ÇALIŞIYORUZ

Kursa ilişkin açıklamada bulunan Çamlıtepe Aile Merkezi El Sanatları Öğretmeni Şükriye Ateş, kadınların kendilerini daha güçlü hissetmeleri ve neleri başarabileceklerini kendilerini göstermek için çabaladıklarını söyledi. Şükriye Ateş, “Kursiyerlerimize el sanatları eğitimi veriyoruz. Haftanın 5 günü sabah saatlerinde iğne oyası eğitimi veriyoruz. Ayrıca ev ekonomisine yardım sağlamak için takı tasarımı, tablo, dolgu oyuncakların yapımıyla ilgili de eğitim veriyoruz. Öğlenden sonraları da haftanın 2 günü el sanatı eğitimlerimiz oluyor. Kadınlarımız kendilerini daha güçlü hissetsin, neleri başarabileceklerini görsün diye eğitim veriyoruz. Burada sadece iğne oyası öğretilmiyor. Kursiyerlerimize hayata dair her şeyi yansıtmaya çalışıyoruz. Sıkıntılarımızı yaptığımız el işleriyle yaparak kendimizi motive ediyoruz. Hayalimizdekileri, düşüncelerimizdekileri, etkinliklere döküyoruz. Takılarımızı yapıyoruz. Bazen resim yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 

ÖZGÜVEN KAZANDIK

Ev hanımı kursiyer Serap Umman, kursun kendisine sağladığı faydaları anlattı. Kursta eğitim gördüğü için çok mutlu olduğunu vurgulayan Serap Umman, “3 çocuk annesiyim. 3 aydır açılan kursa katılıyorum ve eğitim görüyorum. Hocalarımız bize güzel şeyler öğretti. Yeni arkadaşlıklar edindik. El sanatları eğitimi alırken birçok ürün yaptık. Eşim de bana destek veriyor. Buraya geldikten sonra kendimizi daha iyi hissediyoruz. Özgüven kazandık. Hem çocuklarımız hem ailemiz hem de sevdiklerimiz için yeni şeyler yapıyoruz. Buraya geldiğim için çok mutluyum. Çocuğum hasta oluyor bazen ya da başka önemli bir işim oluyor bu yüzden kursa gidemiyorum. Buraya gelemediğim zaman da üzülüyorum. Burada arkadaşlarımızla çok güzel vakit geçiriyoruz. Çeşitli aktiviteler yapıyoruz. Hem öğreniyoruz hem de eğleniyoruz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hem öğreniyorlar hem de eğleniyorlar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin