HKÜ Uluslarası alanda çalışmalarını sürdürüyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Kosova PrizrenUkshinHoti  Üniversitesi, Kosova Türk Öğretmenler Derneği, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu Başkanlığı desteği ile ortak bir projeye başlattı.

Ortak olarak başlatılan projede “Türk ÖğretmenlerinErken Çocukluk Dönemi Mesleki Yeterliliklerinin Geliştirilmesi” kapsamında çalışmalar yapılacak. Projede HKÜ; Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yaşar Özbay, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şener Büyüköztürk, Prof. Dr. Nilüfer Darıca, Yrd. Doç. Dr. Latife Özaydın, Yrd. Doç. Dr. Şermin Metin, Yrd. Doç.Dr. Hasan Eşici, Öğr.Gör. Begümhan Turhan ve Arş.Gör. Şule Kavak Kosova’da çalışmalar ve bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi.

HKÜ Eğitim Fakültesi ekibi, “21. Yüzyıl Becerileri ve Erken Çocukluk Dönemi Öğretmen Mesleki Yeterliliklerinin Geliştirilmesi”ne yönelik beş günlük bir eğitim çalışmasını tamamladı. Eğitimin kapsamını, Kosova genelinde Türkçe eğitim yapan, okullarda çalışan toplam 80 okulöncesi ve sınıf öğretmenine mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik uygulamalı çalışmalar oluşturuyor. Proje bir tanıtım ve açılış toplantısıyla başladı. Açılışa Prizren Üniversitesi Rektör Yardımcı Sadık İdrizi, Türkiye Prizren Başkonsolosu Selen Ecvit, Yunus Emre Enstitüsü Kosova temsilcisi Mehmet Ülker, PrizrenBeledeyesi Eğitim bürokratları, Kosova Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Orhan Volkan, öğretmenler ve diğer ilgililer katılım yaptı.

 

HKÜ Uluslarası alanda çalışmalarını sürdürüyor

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HKÜ Uluslarası alanda çalışmalarını sürdürüyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin