Hükümet, ENSAR’a verilen FETÖ okul ve yurtlarını gizliyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, el konulduktan sonra ENSAR vakfına devredilen okul ve yurtların hangileri olduğunu açıklamaktan kaçındı.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici’nin, 15 Temmuz’un ardından ilan edilen OHAL uygulamaları kapsamında el konularak Hazine’ye yada Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilen FETÖ okul ve yurtlarının akıbetine ilişkin önergesine hükümetten 6 ay sonra cevap geldi. Ancak cevapta, el konulan FETÖ okul ve yurtlarından hangilerinin ENSAR Vakfı’na verildiği bildirilmedi, sadece el koyma ve devir işlemlerine ilişkin prosedür anlatıldı.

23 Temmuz 2016 tarihli 667 sayılı KHK’nin 2’nci maddesinin 2’nci bendindeki “Kapatılan vakıfların her türlü taşınır ve taşınmazları ile her türlü mal varlığı, alacak ve hakları, belge ve evrakı Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bedelsiz olarak devredilmiş sayılır. Kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarının sağlık uygulama ve araştırma merkezleri ve kapatılan diğer kurum ve kuruluşlara ait olan taşınırlar ile her türlü mal varlığı, alacak ve haklar, belge ve evrak hazineye bedelsiz olarak devredilmiş sayılır, bunlara ait taşınmazlar tapuda resen hazine adına, her türlü kısıtlama ve taşınmaz yükünden ari olarak tescil edilir. Birinci fıkrada sayılanların her türlü borçlarından dolayı hiçbir şekilde hazineden bir hak ve talepte bulunulamaz. Devire ilişkin işlemler ilgili tüm kurumlardan gerekli yardımı almak suretiyle ilgisine göre Maliye Bakanlığı veya Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yerine getirilir” ifadelerine yer verilen önerge cevabında “kapatılan tüm kurumların mal varlığı ve hakları hazineye devredilmiş olup devir ile ilgili işlemler Maliye Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü koordinesinde valiliklerce yapılmaktadır” denildi.

CHP’li Akif Ekici’nin cevaplanmayan soruları ise şunlar:

– Kapatılan okullardan kaçı ve hangileri Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak eğitim-öğretim faaliyetine devam etmektedir?

– Kapatılan okullardan ENSAR isimli vakfa devredilerek eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edenleri var mıdır? Varsa hangileridir?

– Kapatılan kız ve erkek öğrenci yurtlardan ENSAR isimli vakfa devredilerek yurt hizmeti faaliyetlerine devam edenler var mıdır? Varsa hangileridir?

– KHK’larla kapatılan yurt ve okullardan diğer vakıflara devredilmiş olanlar var mıdır? Varsa hangi okul ve yurtlar hangi vakıflara verilmiştir?

– Kapatılan okul ya da öğrenci yurtlarının vakıflara devrinde hangi kriterler göz önünde bulundurulmaktadır?

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hükümet, ENSAR’a verilen FETÖ okul ve yurtlarını gizliyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin