İnce Gaziantep’te konuştu,” Bu seçimin kaybedeni olmayacak”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnce Gaziantep'te konuştu,” Bu seçimin kaybedeni olmayacak”Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Gaziantep’te düzenlediği mitingde, Türkiye’de bu seçimde ilk kez hiç kimsenin kaybetmeyeceğini ifade ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik eleştirilerine de yanıt verdi.

Bu büyük şemsiyenin altında büytün milletimizi buluşturacağız diyen İnce, “Ne CHP’liler ne AK Parti’liler, ne ülkücüler, ne solcular kaybedecek. Herkesin kazanacağı bir seçim olacak. Çünkü 4 Mayıs günü aday olduğumda parti rozetimi çıkardım Türk bayrağı taktım. O günden bugüne 43 gün geçti. Bu 43 günden 98. mitingim bu. Herkesi kucaklayan, hepimizin cumhurbaşkanı diyoruz ya işte Allah’ın izni milletimin isteğiyle cumhurbaşkanı seçildiğimde bakanlar kurulunu göreceksiniz. Sadece CHP’den değil her kesimden insan bakanlar kurulunda olacak. Bir büyük uzlaşma, bir büyük barışma, bir büyük şemsiye, bu büyük şemsiyenin altında bütün milletimizi buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik eleştirilerine yanıt vererek,” Üzüldüğüm bir konu var. Dün diyor ki İstanbul mitinginde, ‘Seçim yaklaştı Muharrem İnce camilerden çıkmıyor’ diyor. ‘Senin seçimden önce camide fotoğrafın var mı’ diyor. Biz camiye fotoğraf çektirmeye değil, ibadet etmeye gidiyoruz” dedi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki mitinginde, 43 gündür seçim çalışması yürüttüğünü ve 99. mitingini Gaziantep’te yaptığını ifade eden İnce, bu süre zarfında daha kalabalık mitingler gerçekleştirdiğini ancak bugünkü coşkunun farklı olduğunu belirterek, “Milletin isteğiyle bu iş tamam. İlk kez bir seçimin kaybedeni olmayacak. Herkes kazanacak. Ülkücü, AK Parti’li, İYİ Parti’li, CHP’li, sağcı, solcu kazanacak. Hepsi kazanacak.” diye konuştu.

İnce Gaziantep'te konuştu,” Bu seçimin kaybedeni olmayacak”

Göreve geldikten sonra 48 saat içinde OHAL’i kaldıracaklarını vadeden İnce, “Merkez Bankasının para politikasına müdahale etmeyeceğiz, dış politika barışçıl olacak, Suriye’de Şam’a büyükelçi atayacağım. Suriyeliler güle oynaya memleketine gidecek. Yönümüz AB olacak. AB’nin saygın bir üyesi olacağız. Türkiye’yi her türlü vesayetten kurtaracağız. Demokrasi Meydanı’nda söylüyorum, Türkiye’de demokrasi olacak, hukuk olacak, bağımsız mahkemeler olacak” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı olduğu takdirde Türkiye’de ayrımcılığın olmayacağını, birbirini kucaklayan bir ülkenin olacağını belirten İnce şöyle konuştu.

“Önce barışacağız, hem de hemen. Millete yalan söylemeden, herkesin gözünün önünde kimseyi kandırmadan, sanayimizin atıl kalan 25’ini harekete geçireceğiz. Meralarımızı, tarım alanlarımızı değerlendireceğiz. Yatırımcıların önünü açıp KOBİ’leri destekleyeceğiz. Siyaset biliyorsunuz uzun ince bir yoldur. Uzun kısmı bitti, ince kısmı başlıyor. Türkiye nefes alacak. Barışacak, büyüyecek ve adil bölüşeceğiz.

“BEN KIVIRAMAM”

Benim adım Recep değil, benim adım Muharrem. Ben onun gibi kıvıramam. Ne diyorsam o. Yazdığımın arkasındayım. Ben o kitabın geliriyle okuduğum ilkokula laboratuvar yaptırdım. Erdoğan benim şiir kitabımla uğraşacağına sana bir alışveriş listesi vereyim onu oku. Ne dediğimi sen anladın. Sana dedim, her kuşun eti yenmez. Ben fabrika, bereketli topraklar, bacası tüten fabrika, aş, iş, her mahalleye kreş diyorum, o tutturmuş her mahalleye kıraathane diyor. Diyanet İşleri Başkanı da kıraathane övgüsü yapıyor. Memleketin haline bak. Danıştay üyesi aleyhimde twit atıyor. Hakim milletvekili adayıyla esnaf ziyareti yapıyor. Ey Diyanet İşleri Başkanı yapma bunu, yanlış yapıyorsun, ortada bir seçim var. Sen en üstteki din adamısın. Dinimize zarar veriyorsun, yazık günahtır bu işe karışma. Ayıp.

“CAMİYE FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İÇİN DEĞİL, İBADET ETMEYE GİDİYORUZ”

Seçim yaklaşınca camiden çıkmadığımı söylüyor. Bak ben senin gibi yalancı değilim. 5 vakit namaz kılmıyorum, Allah affetsin. Ama 15 yaşından beri cumaya gidiyorum. Ben böyle öğrendim, böyle yaşıyorum, böyle mutluyum. Seçim yaklaşınca gidenlerden değilim. Seçimden önce Muharrem İnce’nin camide fotoğrafı var mı diyor. Biz camiye fotoğraf çektirmek için değil ibadete gidiyoruz. Bakın pazar günü seçim var, herhalde önümüzdeki cuma da beni camide görürse herhalde ‘gelme’ diyecek. Sen nasıl Müslümansın; yalan, kul hakkı sende. Sana mı kaldı bu işler? Ayıp, insan böyle bir laf eder mi?”

“İSTEDİĞİN TELEVİZYON KANALINDA KARŞIMA ÇIK TARTIŞALIM”

Kendisine usta diyor, madem ben de çırağım, boynuz kulağı geçer. İstediğin televizyon kanalında karşıma çık. Seninle ekonomiyi tartışacağım. Yanlış Suriye politikanı tartışacağım. İşe başlarken Allah var; ikinci tura kalır, sonra hesaplaşırız diyordum. Bugün aynı noktada değilim. Birinci turda bitireceğim.

“ÇOCUKLARIN HEPSİ İYİ EĞİTİM ALACAK”

Farklı siyasi partiye gönül vermişlere ve annelere seslenen İnce, göreve geldiğinde çocukların hepsini iyi eğiteceklerini söyledi. İnce matematik öğretip onların iyi doktor, mühendis olmasını sağlayacaklarını, iyi spor yapan, olimpiyatlarda madalyalar kazanan ve marka üreten çocuklar geliştireceklerini, hiçbir üniversite öğrencisini FETÖ benzeri yapılara teslim etmeyip 2 yıl içinde yurt sorununu çözeceklerini ve işsizliği yüzde 5’in altına düşüreceklerini aktaran İnce, tüm bunları yaparak Türkiye’yi en gelişmiş 10 ülke arasına sokacaklarını vurguladı.

“ERDOĞAN KAZANIRSA DOLAR 8-10 LİRA OLUR”

Muharrem İnce göreve gelmesi halinde piyasalara güven geleceğini sözlerine ekleyerek,” Erdoğan kazanırsa dolar 8-10 lira olur. Ben kazanırsam dolar düşer, Türkiye’ye demokrasi gelir. Piyasaya güven gelir. Gaziantep buna hazır mı? Gaziantep büyük bir değişime, huzur projesine, kucaklaşmaya, refah toplumuna hazır. Hep birlikte kavuşacağız. Bir baba evlatları arasında ayrım yapar mı? Bir cumhurbaşkanı da yapmaz. İmam hatipliler de fen liseliler de sağcılar da solcular da başı açıklar da kapalılar da Türkler de Kürtler de benim çocuklarım. Alevi çocukları da Sünni çocukları da benim çocuklarım. Başka inanç topluluklarından olanlar da benim çocuklarım” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İnce Gaziantep’te konuştu,” Bu seçimin kaybedeni olmayacak”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin