İnşaatçıların SSK primlerinin ilk 48 ayını devlet ödeyecek

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

sercan-egitim5544 Sayılı Kanun kapsamında yetkilendirilen ve Gaziantep’te tek yetkili belgelendirme kuruluşu olan Sercan Eğitim Mesleki Yeterlilik Sınav Belgelendirme LTD. ŞTİ Yönetim Kurulu Başkanı Selver Karadağ yaptığı açıklamada inşaatçıların SSK primlerinin ilk 48 ayını devletin ödeyeceğini ifade etti.

Bu konuda bir açıklama yapan Karadağ Gaziantep’te ilk ve tek yetkili belgelendirme kuruluşu olarak ilk çalışmayı Adıgüzeller İnşaat Firması ile yaptıkların, zorunlu olarak alması gereken bu belgeler sayesinde firmalarının işçilerinin 48 ay primlerini devletin ödeyeceğini ifade etti.

Karadağ konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

SERCAN 30.09.2016 tarihinde YB-0057 kodu ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Tarafından yetkilendirilerek yetki kapsamındaki   ulusal yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme faaliyetlerine resmen başlamıştır.  ( http://www.myk.gov.tr/)

İnşaatçıların SSK primlerinin ilk 48 ayını devlet ödeyecek

İNŞAAT ALANINDA MYK TARAFINDA N 12 MESLEKTE YETKİLENDİRİLEN SERCAN EĞİTİM BAŞVURULARI ALMAYA BAŞLADI

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ALMAK ZORUNLUMUDUR?

Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen ve belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgeleri almaları zorunlu hale getirilmiştir.

31 Aralık 2016 tarihinden sonra Tehlikeli ve çok Tehlike mesleklerde çalışanlar MYK belgesine  sahip olmayan kişiler çalıştırılmayacak ve cezai müeyyideler uygulanacaktır.

CEZALARA DİKKAT!!!!!!

Sistemin teftişi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişlerince yapılacak ve belgesiz çalışan her kişi için işverene aylık 500,00-TL idari para cezası kesilecektir. Bu kanuna göre verilen idari para cezalarının tebliğinden itibaren 1 ay içinde ödenecektir.

MYK BELGESİ AL,48 AY SSK PRİMİNİ DEVLET ÖDESİN!!!

6111 sayılı torba kanun hükümleri gereği MYK Mesleki Yeterlilik Belgeli kişileri istihdam eden işletmeler 48-54 aya kadar SSKPRİM teşvikten yararlanmaktadır.

BAŞARI SİZDEN ,PARASI DEVLETTEN!!!!

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, Bakanlıkça yayınlanan zorunlu mesleklerde, 5544 sayılı Meslekî Yeterlilik Kurumu Kanunu kapsamında yetkilendirilmiş sınav ve belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştireceği sınavlarda başarılı olan kişilerin belge ücretleri tablodaki gibi Fondan karşılanır.

 

GAZİANTEP DE MYK TARAFINDAN YETKİLENDİRİLEN İLK VE TEK PERSONEL BELGELENDİRME KURULUŞU OLAN SERCAN TARAFINDAN SINAV BAŞVURUSU ALINAN MESLEKLER

MYK – Ahşap Kalıpçı (Seviye 3)

MYK – Alçı Sıva Uygulayıcısı (Seviye 3)

MYK – Betonarme Demircisi (Seviye 3)

MYK – Betoncu  (Seviye 3)

MYK – Duvarcı  (Seviye 3)

MYK –  İnşaat boyacısı(Seviye 3)

MYK –  İskele Kurulum Elemanı(Seviye 3)

MYK –  İş Saglıgı Güvenliği Elemanı (Seviye 4)

MYK – Sıvacı (Seviye 3)

MYK – Isı Yalıtımcı  (Seviye 3)

MYK – Seramik Karo Kaplamacısı  (Seviye 3)

MYK – İnşaat İşçisi (Seviye 2)

 

BİLGİ NOTU:

İLK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GAZİANTEBİN KURUMSAL FİRMALARINDAN ADIGÜZELLER İNŞAAT’ın

Mavikent Şantiyesinde Yönetici ve Tüm alt taşeronlarının katılımı ile gerçekleştirildi.Yapılan toplantıda konuşan Ali ADIGÜZEL 01.01.2017 tarihinden itibaren MYK belgesi olmayan hiçbir işçiyi inşaat almayacaklarını bildirdi.Belge ve SSK teşviklerinin sektörü rahatlatacağını ve belgeli Personel çalıştırmanın sektöre kalite getireceğini bildirdi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İnşaatçıların SSK primlerinin ilk 48 ayını devlet ödeyecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin