Elazığ Belediyesi Harput Kale Hamamı Restorasyon çalışmalarını hızlandırdı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

elazıg-kaleElazığ Belediyesi KUDEB tarafından projelendirilen Harput Kale Hamamı Rölöve-Restitüsyon Restorasyon projelerine yönelik kazı çalışmalarında sona gelindi.

KUDEB (Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu), Harput’un tarihi mirasının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarını sürdürüyor. Elazığ Belediyesi KUDEB öncülüğünde başlatılan çalışmalarla, binlerce yıllık tarihe mensup Harput, tüm dönemlerin okunduğu bir merkez haline getirilecek.

Artukoğulları dönemine ait olduğu kabul edilen ve Harput Kalesinin kuzeyinde yer alan Kale Hamamında, başlatılan kazı hafriyat ve sondaj çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Tamamlanma aşamasına getirilen restorasyon projesi de onay için Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne gönderilecek. Projenin onaylanmasının ardından uygulama çalışmaları başlatılacak.

KAZI ÇALIŞMALARINDA BULUNAN DÖNEMSEL KALINTILAR KORUMA ALTINA ALINIYOR

Elazığ Belediyesi Harput Kale Hamamı Restorasyon çalışmalarını hızlandırdı

Yapılan kazı çalışmaları doğrultusunda tarihi yapının mevcut planı ortaya çıkarılırken, yapılan sondaj çalışmalarıyla hamamın bütün zeminine ulaşılarak, halvet(yıkanma) odaları da gün yüzüne çıkarıldı.

Kazı çalışmaları doğrultusunda ait oldukları döneme ait önemli bilgiler veren çok miktarda sırlı, sırsız seramik kalıntılarına, künk, dolap ve kapı aksanı metal parçalarıyla, yapıda süsleme ögesi olarak kullanılan taş parçalarına ve Osmanlı, Selçuklu dönemine ait az miktarda sikkeye ulaşıldı. Kazı alanında koruma altına alınan kalıntılar, uzmanlarca gerçekleştirilen çizim çalışmalarının ardından Elazığ Müzesi’nde arşivlendirilecek.

Çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğü Kale Hamamı, çalışmaların tamamlanması sonrasında Kent Müzesi olarak düzenlenecek.

 

BELEDİYE

BASIN MERKEZİ

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Elazığ Belediyesi Harput Kale Hamamı Restorasyon çalışmalarını hızlandırdı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin