Kerem Erginoğlu ile Eski-Yeni konulu söyleşi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi oda üyeleriyle ünlü mimarları buluşturmya devam ediyor. Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi Aspen sponsorluğunda düzenlenen Kerem Erginoğlu ile Eski-Yeni konulu söyleşiye ev sahipliği yaptı. Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı H. Özgür Girişken, mimarların ve mimarlık mesleğinin çok zor günlerden geçtiğini söyledi .

Yoğun katılımın olduğu söyleşide Aspen Yapı ve Zemin Sistemleri A.Ş.  Genel Müdür Yardımcısı Levent Yılmaz, yapı sektörüne ilişkin bilgi ve tecrübelerini mimarlarla paylaştı.  Erginoğlu & Çalışlar Kurucu Ortağı Kerem Erginoğlu da bugüne kadar yaptıkları bazı projeler hakkında sunum yaptı. Erginoğlu, Gaziantep’in tarihi bir şehir olduğunu bundan dolayı söyleşinin konusunun “Eski-Yeni” olduğunu ifade etti.

Aspen Yapı ve Zemin Sistemleri A.Ş. TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi tarafından, Aspen sponsorluğunda düzenlenen Kerem Erginoğlu ile Eski-Yeni konulu söyleşi, Gaziantep Grand Hotel’de  yapıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı H. Özgür Girişken, günün şartlarından dolayı mimar – kullanıcı arasında neredeyse hiç bağın kalmadığını söyledi.

KÖLELEŞMEMİZİ İSTİYORLAR

Başkan Girişken, “Mimarlık mesleğinin en iyi zamanlarını yaşamıyoruz. Nitelikli mimarlığın  satılabilirlikle, marka ve imaj değeriyle, kar marjlarıyla ölçüldüğü, Mimarlığın inşaat sürecinde sıradanmışlığa indirgendiği tüm kentleşme faaliyetlerinin ve yapı üretim sürecinin, yatırımcı, müteahhit ekseninde devam ettiğini görüyoruz.  Mimar – kullanıcı arasında neredeyse hiç bağın kalmadığı, mevzuatın kentleşme politikalarının ve benzeri süreçlerinde şekillendiği bir dönemden geçiyoruz. Bu koşullar altında mimardan beklenen yatırımcının doğru olduğuna inandığı kararların hızlı bir şekilde inşa edilebilir bir proje haline getirebilmek. Bunun ötesinde ve ilerisinde mecralara çok müdahil olmamak, yalnızca talimatları uygulamak yani köleleşmek bizlerden bu bekleniyor. Neyse ki tanımlanan alanın dışına çıkan mimarla hala var” dedi.

ESKİ BİNALARIN HAFIZALARINA ZARAR VERMEMEK LAZIM

Erginoğlu & Çalışlar Kurucu Ortağı Kerem Erginoğlu, Gaziantep’in  tarihi bir şehir olduğunu bundan dolayı söyleşinin konusunun “Eski-Yeni” olduğunu ifade etti. Erginoğlu, “Gaziantep tarihi doku ve yeni yapılar arasında kalmış.  Kenttin geneline bakılınca eski yapılarla yeni yapılar bir araya gelmiş.  Bu yönden Gaziantep çok şanlı. Erginoğlu & Çalışlar ortaklığı yaptı projelerden dolayı bir çok kez uluslar arası mimarlık ödüllerine layık görüldü. Biz daha çok eski binaların yanı o binaya uygun yeni binalar yapıyoruz. Tarihi dokuya zarar vermemeye çok dikkat ediyoruz.  Eski binaların hafızalarına zarar vermemek lazım” diye konuştu.

ASPEN YAPI GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

Aspen Yapı ve Zemin Sistemleri A.Ş.  Genel Müdür Yardımcısı Levent Yılmaz da, Aspen Yapı ve Zemin Sistemleri A.Ş’nin projeleri hakkında mimarlara bilgi verdi:  Yılmaz, “ 1989 yılında kurulan ASPEN Yapı ve Zemin A.Ş., başarılı geçmişiyle Türkiye’nin önde gelen Yapı ve Zemin şirketleri arasında yer almakta ve sektöründe bölgesel lider olma vizyonuyla hareket etmektedir. Kurulduğu günden bu yana Yapı Sektörü’ne modern mimarinin gereklilikleri olan malzeme ve uygulama yöntemlerini sunan ASPEN, günden güne gücünü artırarak sektördeki uzman marka konumunu pekiştirmekte. ‘Asma Tavan’, ‘Bölme Duvar’, ‘Zemin’ ve ‘LED Aydınlatma’ Sistemleri olarak 4 başlık altında toplanan ASPEN ürünleri, inanılmaz sayıda ürün seçeneğiyle her türden ihtiyaç ve beklentiye cevap vermektedir” ifadelerini kulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kerem Erginoğlu ile Eski-Yeni konulu söyleşi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin