Konukoğlu, “Aile ve toplum yapısının temel direği kadınlardır”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, istiklal ve istikbal mücadelesinde ön sıralarda yer alan kadınların, günümüzde ekonomik, sosyal ve siyasal alanda önemli başarılara imza attığını söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Konukoğlu, kadınların, toplumsal hayattaki en önemli rol model olduğuna vurgu yaptı.

Toplumun gelişmesinde ve refah düzeyinin artmasında kadınların katkısının yadsınamayacağını belirten Konukoğlu, “Güçlü, istikrarlı ve sağlam ekonomi oluşturmak için girişimcilik ya da istihdamla iş hayatına katılacak kadın sayısını artırmamız gerekir. Kadınların işgücüne daha fazla katılmasını sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.

En gelişmiş ülkelerin, her alanda kadınların gücüne inanan milletlerden oluştuğunu vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti:

“Nüfusumuzun yarısını oluşturan, yarınlarımız olan evlatlarımızı dünyaya getiren, yetiştiren, eğiten kadınların iş hayatında daha çok yer alması gerekir. Ekonomide, siyasette ve sosyal hayatta kadınlar daha çok yer almalı, görev üstlenmeli. Yalnız erkeklerin katkısı ile Türkiye’nin hedeflediği normlara ulaşması mümkün değildir. 2023 hedeflerine kadınların katkısı olmadan ulaşamayız.”

Konukoğlu, mesajında devamla, “Aile ve toplum yapısının temel direği, ekonominin olmazsa olmazı olan kadınların, toplumda hak ettikleri saygınlığı görmeleri ve hakları olan görevleri üstlenmeleri dileği ile ‘Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım” görüşlerine yer verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Konukoğlu, “Aile ve toplum yapısının temel direği kadınlardır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin