Konukoğlu, ‘’Şimdi Gaziantep’e Gitme Zamanı” kampanyasını önemsiyoruz

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Nizip Caddesi çevresinde yoğunlukta bulunan ayakkabı esnafını bir organize sanayi bölgesinde toplayacaklarını belirterek, ‘’Gaziantep Ayakkabı, Terlik ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni kurma çalışmalarına başladık’’ dedi.

Konukoğlu, GSO Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmasına başlarken, terör örgütünün hain tuzağıyla geçtiğimiz hafta şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk ve vatan uğruna canlarını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diledi.
Vatanımız olmazsa hiçbir şeyin kıymetinin olamayacağının altını çizen Konukoğlu, şöyle dedi:

‘’Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Bu dönemi elbirliği yaptığımız takdirde çok rahat ve çok hızlı şekilde aşacağımıza inanıyorum. Herkes dil, din, ırk, siyasi düşünce ayrımı yapmadan bir ve beraber olarak tek bayrak altında toplanıp, tek devletin yanında olmalıdır. Biz birbirimize, vatanımıza sahip çıkmalıyız. Devletin yaptığı hem terörle mücadeleyi hem de sınır güvenliğini sağlamak için Suriye’ye girme operasyonunu şahsım olarak destekliyorum. Terörün kökünü kurutmalıyız. Allah ülkemizin yardımcısı olsun.’’

Sanayi Odası’nın çalışmalarından bahseden Konukoğlu, sanayiye nitelikli eleman kazandırmak amacıyla Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde 7 bin metrekarelik alan üzerinde yaptıkları Mesleki Eğitim Merkezi’nin bina inşaatının bittiğini ve iç dizayn çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Merkezin içinde ahşap, metal, inşaat, plastik, kaynak, boya, iklimlendirme, otomasyon, elektrik elektronik, makine bakım onarım basınçlı kaplar tesisat, teknik resim proje çizim, endüstriyel tasarım modelleme, tekstil, trend tasarım moda ve gıda atölyelerinin yer aldığını anlatan Konukoğlu, ayrıca AR-GE ve İnovasyon Merkezi, laboratuvarlar, bilgisayarlı eğitim salonu da bulunduğunu ifade etti.

Konukoğlu, Mesleki Eğitim Merkezi’nin açılışını ocak veya şubat ayında olacağını bildirdi.

-AYAKKABI SEKTÖRÜ İHTİSAS OSB’YE KAVUŞACAK-

Gaziantep’in ayakkabı üretiminde önemli bir merkez olduğunu işaret eden Konukoğlu, kentsel dönüşüm alanı içinde yer alan Nizip Caddesi çevresinde yoğunlukta bulunan ayakkabı esnafını bir organize sanayi bölgesine taşıma çalışmaları olduğunu kaydetti.

 ‘’Gaziantep Ayakkabı, Terlik ve Yan Sanayi İhtisas OSB’’ kurulacağı bilgisini paylaşan Konukoğlu, şunları kaydetti:

‘’Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Yeni ihtisas OSB, Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah OSB yanında yer alan yaklaşık 1 milyon 200 bin metrekarelik alanda kurulacak. Ayakkabı sanayicileriyle bir çalışma yaptık, talepleri topladık. Yeni OSB’nin kurulması çalışmalarını başlattık ve bu konuda Ankara’da ilgili Bakanlıkla görüşme yapacağız. Bundan sonraki aşamaları da hızlı şekilde geçmeye planlıyoruz.’’

GSO Başkanı Konukoğlu, ihracata ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, aylık bazda en fazla ihracat yapan 5. şehir konumunda bulunan Gaziantep’in yıllık bazda da beşinci sıraya çıktığını anımsattı.

Konukoğlu, ‘’Ocak-Ekim 2016 döneminde Ankara’yı yaklaşık 40 milyon dolar geçerek, 5’inciliğe oturduk. Amacımız daha fazla ihracat yaparak, Ankara ile aramızdaki mesafeyi açmaktır. Donald Trump’un ABD Başkanı seçilmesi ile dolar dünya genelinde hareketlendi, bu hareketlenme önümüzdeki dönemde ihracatımızın önünü açma konusunda bir etken olabilir. Dolar bazındaki maliyetlerimiz otomatikman aşağı gelecek, bu da ihracat yönünden bizim rekabet gücümüzü artıracaktır’’ diye konuştu.

-TOPÇUOĞLU: ‘’ŞİMDİ GAZİANTEP’E GİTME ZAMANI KAMPANYASINI DESTEKLİYORUZ’’

Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da konuşmasında, geçen hafta şehit verdiğimiz Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk ve tüm asker ve polis şehitlerimize Allah’tan gani gani rahmet diledi, ailelerine ve milletimize sabırlar temenni etti.

Topçuoğlu, ‘’İçerisinde bulunduğumuz coğrafya, son yılların en zor dönemini yaşıyor. Bu süreçte ülkemizin attığı adımlar, terör örgütlerine yönelik Türkiye’nin içinde ve dışında yapılan mücadelelerin önemli olduğunu ve sonuna kadar desteklediğimizi belirtmek isterim’’ dedi.

Topçuoğlu,  şunları kaydetti:

‘’Gaziantep’i ticaret, sanayi, kültür turizm, gastronomi ve girişimcilik algısı yönünden güçlendirmemiz gereken bir dönemdeyiz. Son bir yılda Gaziantep ve çevremizde yaşanan talihsiz terör olaylarından dolayı insanların şehrimize karşı bakışında bir takım olumsuz algılar oluştu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Fatma Şahin’in başlattığı ‘Şimdi Gaziantep’e Gitme Zamanı’ kampanyasını gerçekten önemsiyor ve destekliyoruz. Bizler de iş çevremizde müşterilerimiz, bayilerimiz, şehir dışındaki aile dostları, sivil toplum örgütleri ile bu sürece katkı sağlamalı ve destek olmalıyız. Moralimizi yüksek tutmalıyız. İstihdamı, ihracatı, üretimi devam ettirerek bu süreci geçmeliyiz.’’

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Konukoğlu, ‘’Şimdi Gaziantep’e Gitme Zamanı” kampanyasını önemsiyoruz

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin