Konukoğlu, “Türkiye’nin notunun düşürülmesi objektiflikten uzak bir yaklaşımdır”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, uluslararası kredi ve derecelendirme kuruluşu Standard&Poors’un (S&P) Türkiye’nin kredi notunu düşürme kararının ‘’objektiflikten uzak ve iyi niyetli olmayan bir yaklaşım’’ olduğunu belirtti.

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Hazine Müsteşarlığı ile anlaşması olmamasına rağmen Türkiye’nin kredi notunu düşürmeye ilişkin değerlendirmede bulunan S&P’ye tepki gösterdi.

Türkiye’nin darbe girişimi ile çok büyük bir badire atlattığına işaret eden Konukoğlu, BaşbakanYardımcısı Mehmet Şimşek’in başkanlığında hızla hareket edilerek piyasaların sağlıklı işlemesi için gerekli tedbirlerin alındığını, bu zorlu süreçte finansal piyasalarda küçük çaplı hareketler görülmesinidoğal karşılamak gerektiğini belirtti.

Konukoğlu, kredi notu tespit edilirken makroekonomik değerlerin de dikkate alınması gerektiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

‘’Türkiye ekonomisinin temelleri sağlamdır, güçlü bir finans ve bankacılık sistemine sahiptir. TBMM’nin bombalanmasına kadar giden görülmemiş boyutlardaki bu hain girişimin ardından alınan tedbirler sayesinde, yurt içi piyasalar önemli ölçüde etkilenmemiştir. Buna rağmen S&P’nin apar topar Türkiye için objektiflikten uzak bir değerlendirme yapması ve bu kadar hızlı not indirmesi iyi niyetli olmayan bir yaklaşımdır.’’

OHAL uygulamasıyla; darbe girişimcilerinin hızla belirlenmesi ve adalete teslim edilmesi, devletin tüm birimlerinden temizlenmesinin amaçlandığını da belirten Konukoğlu, ‘’Bu, devletimizin bekası için gerekli bir adımdır. Ekonomik hayatı olumsuz etkileyen bir durum söz konusu olmayacaktır. İş dünyası olarak, üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Ülkemizin üzerinde oynanan büyük oyunları bozmak için daha çok çalışıp, daha çok üreteceğiz’’ sözlerine yer verdi.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Konukoğlu, “Türkiye’nin notunun düşürülmesi objektiflikten uzak bir yaklaşımdır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin