KÖR, SAĞIR, DİLSİZ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatırlarsınız İlimizin Valisi geçtiğimiz günlerde yaptığı bir basın toplantısına yerel basını almamıştı. Günler sonra Sayın Valimiz yerel basın mensuplarını Valiliğe davet ediyor. Arkadaşlar birde ne görsün karşılarında,  Belediye başkanı, Ticaret Odası başkanı, Sanayi Odası başkanı, İl Jandarma Komutanı, İlçe belediye başkanları anlayacağınız şehrin ağır taşları orada…

Konunun muhatabı direk Sayın Valiydi ama? Neyse

Haftalık Gazeteleri adam yerine koymadıkları için bu davette onlar yoktu. Bizde gidenlerden sorduk soruşturduk…

Dersimiz Gazetecilik

KÖR, SAĞIR, DİLSİZ

Konu her zaman ki gibi yerel basın. 5’er dakika konuşma yapan kurum başkanlarının tek söyledikleri “Gaziantep’e şehrimize zarar gelmesin, gelirse bundan sizde etkilenirsiniz bizlerde. Haberleri abartıyorsunuz.” olmuş. Sayın valimiz de yapacağımız haberlerin başlıklarını nasıl atacağımızı söylemiş. Bir gazeteci ağabeyimiz de “Sayın valim biz Gazetecilik dersimizi aldık. Buradan bu çıkıyor” demiş.

Evet…

Haklısınız Neden mi?

Bu şehrin ismi terörle anılmazken şimdilerde hem terör saldırılarına maruz kalıyor hem de teröristlerin hücre evleri bas bas bitmiyor. Belçika bombacısından tutunda Ankara bombacısına kadar Gaziantep’ten geçip gidiyor.

Tüm bu olumsuzlukların tek suçlusu bizleriz. Görevimizi iyi yapamadık.

Kilis’in başına da 5 aydır roket düştü daha doğrusu roket attılar. Susun dediler susturdular, ne zamana kadar işler çığırından çıkıncaya, Kilisliler ayaklanıncaya kadar. Şimdi ise Oğuzeli’ne ve havalimanına 500 metre mesafeye roket düşmeye başladı aman ha diyorlar.

Gaziantep saldırısında şehit polis arkadaşlarının acısına dayanamayan bir polis “Gerekirse limon satarım ama Gaziantep’te IŞİD terör örgütü mensuplarını hastane kurup tedavi ettirenler, bize bu hastanede nöbet tutun diyenler şehit arkadaşlarımın cenazesinde sahte gözyaşı döküyor” diyor.

Nereye kadar inkâr edecek, nereye kadar basının susmasını isteyeceksiniz.  Hiçbir gazeteci arkadaşım Gaziantep’in adının kötü anılmasını istemez. Bizler sadece sizler gibi görevimizi yapıyoruz. Meydana gelen olaylarda Kamuoyunu bilgilendirmek bizim işimiz, bu tür terör tehditlerini ve şehrin güvenliğini sağlamakta sizin göreviniz. Hiçbirimiz ama hiçbirimiz yaşanan tüm bu olumsuz gelişmelerden mutlu değiliz. Tam tersine rahatsız ve tedirginiz.

Bu arada güvenlik güçlerimizi polislerimizin son zamanlarda yapmış olduğu başarılı operasyonları takdir etmemek mümkün değil. Zaten bu iş onlara kalsa bu teröristlerin birini koymazlar. İyi bir  temizlik yaparlar, bundan hiç şüphem yok. Yeter ki birileri aman ha dokunmayın, aman ha görmeyin demesin.

Burada yerel basını suçlamak yerine Gaziantep’i bu noktaya getiren politikaları tartışsanız ve gizlemek yerine bu politikaları uygulayanlara raporlarınızı sunsanız ve alınacak önlemleri geç kalmadan, bombalar patlamadan, canlar yanmadan, önceden önlemek adına alsanız ne iyi olur değil mi?

Kaldı ki Gaziantep’te yaşananları biz yazmadan ulusal basında ve uluslararası basında belgeleriyle anında görmek mümkün. Yerel basına vicdan muhasebesi ve duygu sömürüsü yaparak bu işi saklayamaz ve düzeltemezsiniz. Gaziantep’e şuan da turist gelmiyor, çarşılar bomboş, insanlar tedirgin.

Ayrıca resimde gördüğüm tablo şu; Gaziantep’te bazı eylemler, olaylar,  istemediğimiz şeyler yaşanacak ama tüm bunlar yaşanırken sizler lütfen ya susun ya da deve kuşu gibi başınızı kuma gömün. Yoksa hıııı sopa hazır.

Evet! Her şeyden önce kendi başarısızlıklarınızı ve yanlış politikalarınızın sonucunu, yaşanan olumsuzlukları gazetecilerin üzerine yükleyerek kurtulamazsınız.

Bu şehrin bu hale gelmesinde payı olanlarda çıksın kapalı kapılar arkasında üç beş arkadaş grubunda konuşacaklarına ortada tartışsınlar.

Ticaret Odası Başkanı aman benim esnafım, Sanayi Odası Başkanı aman benim iş adamım, Belediye Başkanı aman benim oyum, aman benim koltuğum diyeceğine olaylara realist baksınlar. Eskiden sabah ve akşam servis saatlerinde Organize Sanayi Bölgesinde gezmek mümkün değildi ama şimdi servis görebilene aşk olsun.

Sonra gazetecileri korku tellallığı ile suçlayacağınıza iş adamlarına söyleyin; orada burada işler kötü, sanayi gitti gidiyor demesin.

Ayrıca bu toplantıdan bana, sizin ekonomiyle ilgi veya kenti ilgilendiren başka konularla ilgili yaptığınız basın açıklamalarının inandırıcı olmadığı, gerçeklerin üzerinin bu pembe çizilmiş tablo ile kapatıldığını düşündürdü.

Keşke herşey güllük gülistanlık olsaydı.

KÖR, SAĞIR, DİLSİZ olmak bizim işimiz değil. Biz gazeteciler Gaziantep’i sizden ne çok az, ne de çok seviyoruz. En az sizin kadar çok seviyoruz. Bu şehir için gerekirse canımızı seve seve veririz. Bir yönden sayın Valime katılıyorum. Katıldığım konuda da arkadaşlarımız fazlası ile üzerine düşeni yapıyor. İşaret ettiğiniz hedefleri yok ettireceksiniz, sonra ucu size dokunan işlerde de engel olacaksını yok öyle birşey.. Gazetelerin manşetlerinde boy boy haberleriniz var, yaptığınız hizmetler var. Her gün manşettesiniz. ALKIŞŞŞŞŞŞ

YAPMAKLA YÜKÜMLÜ OLDUĞUNUZ VE YAPMAK İÇİN OTURDUĞUNUZ O KOLTUKLARDAN İCRAATLARINIZI ZATEN MANŞETLERDE BOY BOY VERİYOR YEREL BASINIMIZ…Bırakında birazda işlerini yapsınlar…

Aaa bu arada bugün bir haber okudum ulusalda; işte o haberden bir alıntı;

IŞİD GAZİANTEP’TE  İLETİŞİM BÜROSU KURMUŞ

IŞİD’e katılmak için Gaziantep’e gelenlerin hangi ağ üzerinden sınırdan geçirildiği ve örgüte katılımlarının sağlandığı, emniyet tarafından yapılan telefon dinlemeleriyle ortaya çıktı. Sputnik’te yer alan habere göre, kalınan otellerden ticari taksiye kadar geniş bir ağ üzerinden yürütülen geçiş ağı, Türkiye’den alınan bir telefon hattıyla ‘iletişim bürosuna’ bağlı çalışırken, buradan şifre almayanların sınırdan geçirilmediği de kayıtlarla ortaya çıktı.

Devamı; tın tın tıntın da tın tın  mı?

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KÖR, SAĞIR, DİLSİZ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin