MHP, Oğuzeli Kayacık Sulama alanı hakkında soru önergesi verdi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Edip Semih Yalçın, Gaziantep Oğuzeli İlçesi Kayacık sulama alanı içerisine giren bazı bölgelerde arazi toplulaştırma uygulaması hakkında soru önergesi verdi.

Türkjiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verilşen soru önergesi söyle;

 

“Gaziantep ili, Oğuzeli İlçesi Kayacık sulama alanı içerisine giren bazı bölgelerde arazi toplulaştırma uygulaması yapılmaktadır. Sevindi, Çaybeyi, Üçdamlar, Yeşiltepe, Ambarcık, Büyükkaracaviran, Akçamezra, Üçkubbe gibi yaklaşık 20 mahalle bu toplulaştırma çalışmalarından dolayı mağdur olduklarını belirtmektedirler. Devam eden toplulaştırma çalışmalarında ikaz edildiği halde sabit tesislere (Fıstıklık – Zeytinlik) girilmiş, aynı zamanda bazı ana arter ve tali yolların güzergahının kaydırılıp sulama yapan hidrantların üzerine geldiği tespit edilmiştir. Bu durum ve bunun gibi diğer sorunlar, ihaleyi alan şirket muhataplarına iletilmiş olup, düzeltileceğini söyledikleri halde düzeltilmemiştir. Çiftçiler ve mahalle sakinleri mağdur edildikleri bu toplulaştırma uygulamasından memnun değillerdir. Çiftçilerimiz, fıstık ve zeytin ağaçlarının birbirine kayması ve arazi toplulaştırmasında muhtarın ve mahalle sakinlerinin haberi olmadan tapuların tescil edilmesi hususunda muzdariptirler.
Bu bilgiler ışığında,

1- Toplulaştırma çalışmaları yapılırken Fıstıklık- zeytinlik gibi sabit tesislere girildiği belirtilmektedir. Bu doğru mudur? Doğru ise bu durumu düzeltmek için yaptığınız bir çalışma var mıdır?
2- Arazi toplulaştırması yapılırken muhtarın ve köylülerin haberi olmadan arazilerin tapularının yeniden tescil edildiği doğru mudur? Doğru ise bunu nasıl açıklarsınız?
3- Birbirine müsavi olmayan ağaçların örneğin, 50 yaşındaki ağaçla 10 yaşındaki ağacın becayiş edildiği mahalle sakinlerince söylenmektedir. Bu doğru mudur? Doğru ise bu eşitsizliği düzeltmek adına yaptığınız bir çalışma var mıdır?
4- Bazı fıstıklık parsellerin içine yeni daha önceki toplulaştırmada olmayan yolların açıldığı, mevcut yolların tamamlanmadan bırakılıp gidildiği söylenmektedir? Bu doğru mudur? Doğru ise bu durumu düzeltmek adına bir çalışmanız var mıdır?
5- Mahalle sakinleri ve arazi sahiplerinin tercih, talep ve itirazlarını belirtmeleri neticesinde çözüm istemeleri dikkate alınmış mıdır? Devam etmekte olan arazi toplulaştırma çalışmalarının mağduriyetlere neden olmadan hakkaniyetli bir şekilde yürütülmesi adına beklentileri karşılamayı düşünüyor musunuz?”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MHP, Oğuzeli Kayacık Sulama alanı hakkında soru önergesi verdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin