MHP’li Akçay, “Cumhur İttifakı, ülkemizin geleceğini aydınlatan meşaledir”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY Akhisar’da MHP’nin iftar programında konuştu. Akçay, “Cumhur ittifakı Türk milletinin tercih ve takdiridir, ülkemizin geleceğini aydınlatan meşaledir.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Akhisar’da iftar programında bir araya geldi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ın da katıldığı programda MHP’nin milletvekili adayları, il ve ilçe teşkilatları ile belediye başkanları da hazır bulundu. İftar programı geniş bir katılımla gerçekleşti. Program sonrasında bir konuşma yapan Grup Başkanvekili Erkan Akçay 24 Haziran seçimlerinin önemine değindi. Akçay “24 Haziran seçimleri bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz seçimlerden farklı bir önemdedir. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişin seçimi olacaktır.” dedi.

Konuşmasında 16 Nisan referandumuyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişin kabul edildiğini ve 24 Haziran’da resmen ve fiilen bu yeni yönetim sistemine geçileceğini belirten Akçay “24 Haziran’dan itibaren ülkemizin gündeminden hükümet krizleri tamamen çıkacaktır. 24 Haziran’dan itibaren milli devlet güçlü iktidar ilkesi çerçevesinde bir yönetim inşa edeceğiz. Bunun için de Cumhur İttifakındayız. MHP olarak Cumhur İttifakı çerçevesinde en güçlü şekilde mecliste yer alacağız.” dedi.

“Siyaset gerçekleri görme, geleceği öngörme sanatıdır”

MHP’li Erkan Akçay konuşmasında Milliyetçi Hareket Partisinin siyasetteki duruşunu da anlattı. Akçay “MHP ‘önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ anlayışıyla siyaset yapan bir partidir. Bizim siyasetimizde devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği esastır. Bunun içindir ki biz gücümüzü aziz Türk milletinden alıyoruz” dedi.

Akçay konuşmasına şöyle devam etti:

Siyaset bir kör dövüşü değildir. Siyaset gerçekleri görmek, geleceği öngörmek ve buna göre tutum almak sanatıdır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli bu ilke ve esaslarla Türkiye’nin önünü açmıştır. MHP, lideriyle, teşkilatıyla, kadrosuyla, vizyonu ve misyonuyla ülkemizin teminatı ve sigortasıdır. MHP, milli duruşun adıdır. MHP, ülke ve millet çıkarlarını her şeyin önünde tutan bir partidir. MHP var olduğu müddetçe ülkemizi bölmeye, parçalamaya çalışan şer odakları asla başarılı olamayacaktır.”

“24 Haziran’da ay yıldız yönetim modeline geçeceğiz”

MHP’li Akçay konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ilişkin de bilgi verdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde ay-yıldız yönetim modelinin hakim olduğunu belirten Akçay, “Ay ve yıldız tabirleri üzerinden yaptığımız benzetme tesadüfen seçilmiş değildir. Şanlı bayrağımızı da süsleyen ay ve yıldız Türk kültüründe egemenliğin, kararlılığın, gücün, yol göstermenin simgeleri olmuştur. Ay denge ve denetleme göreviyle meclistir. Yıldız yürütme erkini temsil eden cumhurbaşkanlığı makamıdır. İşte kadim Türk devlet felsefesinin 21 inci yüzyıldaki yansıması budur. Hükümet sisteminde yeni bir model, yönetim sisteminde yeni bir vizyon ile 24 Haziran seçimlerini gerçekleştireceğiz.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MHP’li Akçay, “Cumhur İttifakı, ülkemizin geleceğini aydınlatan meşaledir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin