Oğan, “En büyük zararı Halep görecek”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinan Oğan Rus Büyükelçi Andrey Karlov’a düzenlenen silahlı saldırıyı değerlendirerek,  “Bu saldırıdan en büyük zararı Türkmen şehri Halep görecek” dedi.

Oğan açıklamasında , “Türkiye’de  art arda gelen terör saldırılarına dün bir yenisi daha eklenmiştir. Bu saldırıda  seçilen hedef Rus büyükelçinin şahsı değildir. Hedef son derece stratejik bir bakış açısıyla seçilmiştir. Bu saldırının Türkiye’nin istikrarına, uluslararası prestijine son dönemde özellikle Suriye’de ivme kazanan Türk-Rus ilişkilerine ve Suriye’de ölüm kalım savaşı veren ÖSO ve Türkmenlere yönelik bir saldırı olarak değerlendiriyorum” ifadelerini kullandı.

Saldırgan her ne kadar bu terör eylemini Halep’in intikamını almak için işlediğini söylese de bu saldırıdan en çok zararı Halep ve Halep’i savunan güçler görecek diyen Oğan konuşmasına şöyle devam etti;

” Rusya’nın tavrını Suriye’de sertleştirecek asıl zararı uzun vadede kadim bir Türkmen şehri olan Halep’e olacaktır. Bu terör saldırısı Türk – Rus ilişkilerinde Ankara açısından önem arz eden Kırım, Karabağ gibi konularda devletimizin elini zayıflatmaya yöneliktir. Dolayısıyla da bu saldırı her ne kadar basit bir intikam eylemi olarak gösterilmek istense de bunun çok daha ötesi anlamlar taşıdığı görülmektedir.

KATİLİN POLİS TEŞKİLATINDAN OLMASI DEĞERLENDİRİLMELİDİR

Bu saldırının basit bireysel bir eylem olmaktan ziyade, içerisinde istihbarat örgütlerinin de bulunabileceği geniş bir yelpazede değerlendirilmesi ve mutlaka aydınlatılması önemlidir. PKK, DAEŞ ve FETÖ terörünün Türkiye’deki eylem gücünün de son dönemde peş peşe yaşadığımız terör saldırıları ile zirve yaptığını göstermesi açısından da önemlidir. Rus Büyükelçiye yapılan saldırının canı pahasına Türkiye’yi savunan polis teşkilatımızın içine sızmış biri tarafından yapılması da ayrıca değerlendirilmesi gereken bir husustur. Türkiye’de son dönemde Türk milleti ve Türk polisi tek yumruk haline gelmişken, provokasyonun arkasındaki odaklar tarafından suikastın polis teşkilatımızdan bir kişiye ihale edilmesi üzerinde de uzunca düşünülmelidir.

TÜRKİYE’NİN BU OLAYI ÇÖZMESİ GEREKMEKTEDİR

Bu saldırı aynı zamanda Türkiye’nin istikrarına ve itibarına vurulmuş bir darbedir, bu sebeple bu saldırının aydınlatılması zaruridir. Bu saldırının aydınlatılması, bundan sonraki benzer saldırı ihtimallerinin de önüne geçilmesi açısından önemlidir. Maalesef ki, son dönemlerde gerek güvenlik güçlerimize ve gerekse de yabancı misyonlara yapılan saldırıların artış gösterdiği, Türkiye’nin yönetilemez bir noktaya doğru sürüklendiği gözlemlenmektedir. Türkiye’nin istihbarat zafiyeti başta olmak üzere eksiklerini herhangi bir kompleks sorunu yapmadan itidalli bir şekilde ele alması ve çözmesi gerekmektedir. Bu vesileyle, Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a yapılan menfur saldırıyı kınıyor, ailesine başsağlığı diliyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Oğan, “En büyük zararı Halep görecek”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin