Oğuzeli Belediyesi’nden Ödüllü Ezo Gelin Bebek Yarışması

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oğuzeli Belediyesi’nden Ödüllü Ezo Gelin Bebek Yarışması
Gaziantep’in Oğuzeli İlçe Belediyesi tarafından Ödüllü Ezo Gelin Bebek Yarışması düzenleniyor.
Güzelliği, aşkı ve vatan sevgisiyle filmlere ve türkülere, konu olan Ezo Gelin’in anısına düzenlenen yarışmaya isteyen herkes katılabilecek.

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Oğuzeli’nin en önemli değerlerinden biri olan ve ünü Türkiye sınırlarını aşan Ezo Gelin anısına düzenlenen yarışmanın herkese açık olduğunu bildirdi.

Başkan Kılıç, taş bebek, kitre bebek, hamur bebek, bez bebek ve seramik bebeklerin yanı sıra her türlü malzemeden yapılacak Ezo Gelin bebeklerinin yarışmaya katılabileceğini, kültürel değerlerimizi yaşatmaya, yeni nesillere aktarmaya çalıştıklarını söyledi.

Ödüllü Ezo Gelin Bebek Yarışması’na katılmak isteyenler 3 Temmuz 2017 tarihine kadar Oğuzeli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvurarak, kayıt yaptırabilecek. Yarışmada birinci olana çeyrek altın, ikinci ve üçüncüye ise küçük ev aletleri ödül olarak verilecek.

Oğuzeli Belediyesi’nden Ödüllü Ezo Gelin Bebek Yarışması

EZO GELİN’İN HAYATI

Asıl adı Zöhre Bozgeyik olan Ezo Gelin 1909 yılında Gaziantep’in Oğuzeli İlçesi’ne bağlı Dokuzyol Köyü’nde dünyaya geldi. Çocukluğundan itibaren Ezo diye çağrılan Zöhre Bozgeyik, güzelliği ile dillere destan oldu. Berdel usulü ile evlilik yapan Ezo Gelin, ağabeyinin eşinden ayrılması nedeniyle çok sevmesine rağmen kocası Şido Hanifi’den mecburen ayrılır. Güzelliği dilden dile dolaşan ve herkesin sadece görmek için köyüne geldiği Ezo Gelin, 1936 yılında Suriye’deki bir akrabasıyla evlendirilerek bu ülkeye gönderilir. Güzelliği, mecburen ayrıldığı kocasına olan aşkı ve Suriye’de çektiği vatan hasreti ile Ezo Gelin’in hikayesi dilden dile dolaşır. Adına türküler ve ağıtlar yakılan, hayatı filmler, dizilere konu olan ve bir çorbaya adı verilen Ezo Gelin, 1956 yılında vefat etti. Ölümünden önce sürekli Türkiye’ye ya da ülkesini gören bir tepeye gömülmek istediğini isteyen Ezo Gelin’in mezarı 1999 yılında yapılan girişimler sonucu Türkiye’ye getirildi ve doğduğu Oğuzeli ilçesinin Dokuzyol Köyü’ne nakledildi.

Kaynak; Haberyiva

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Oğuzeli Belediyesi’nden Ödüllü Ezo Gelin Bebek Yarışması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin